– Til å begynne med kunne det ringe flere dager i uka. Det ringte journalister fra VG, TV2 og andre aviser. Nå har det avtatt litt, men det ringer fortsatt jevnt og trutt, sier Håkons kone Ragnhild Bertheussen.

Alle vil ha historien om den suksessfulle gründeren Håkon Bertheussen fra Tromsø, som står bak mobilspillet Wordfeud. Den unge spillutvikleren har tjent millioner av kroner på appen han lanserte i 2011, og som i dag brukes av millioner av mennesker verden over.

– Det ringer vanlige folk også. De stiller spørsmål om spillet og vil vite ditt og datt. Vi har også fått noen postkort fra folk som skriver at spillet ikke fungerer, sier Ragnhild.

Navnebror

Men den pensjonerte sveiseren kan dessverre ikke bidra med verken hjelp eller informasjon om Wordfeud. Han har nemlig lite annet enn navnet til felles med den etter hvert så ettertraktede gründeren fra Tromsø.

-Jeg er jo pensjonist, og før det var jeg medeier i Maritim sveiseservice her i Tromsø. Data er jeg overhodet ikke noe flink med. Den bruker jeg stort sett bare til å lese aviser, sier Bertheussen.

De første telefonene begynte å komme for noen år siden, da Wordfeud ble lansert. I perioder har kona Ragnhild nærmest fungert som sentralbord for journalister og andre som ønsker kontakt med gründeren.

– Nummeret står i mitt navn, for mobiltelefonen var jo en gave fra meg til henne. Så det er hun som får alle telefonene, forklarer pensjonisten.

Problemet kunne enkelt vært løst ved å bytte navn på abonnementet, men så plagsomt synes de ikke det er.

Ikke i slekt

– Jeg synes jo det er ille når de ringer og ikke får svar, så jeg tar telefonen når jeg kan. Av og til treffer jeg jo hyggelige folk som jeg kommer i prat med, og da forklarer jeg dem at det ikke er første gang — og neppe siste gang — noen ringer feil, sier Ragnhild.

Selv er hun en ivrig Wordfeud-spiller, og tar gjerne en runde med sønnen eller en av parets tre døtre. Håkon den eldre spiller ikke, men det hender han bidrar hvis kona står fast. Han synes det er artig at navnebroren har fått så stor suksess med oppfinnelsen sin.

– Det virker jo som han er en smart fyr, som har fått til en avtale han tjener gode penger på. Jeg synes det er artig at ungdommen får det til, sier han.

Selv har han aldri truffet navnebroren, og så vidt han vet, er de ikke i slekt.

– Jeg skulle vel egentlig hatt provisjon for alle telefonene, så hvis jeg noen gang møter han, skal jeg sannelig spørre, fleiper Bertheussen.

Det har ikke lyktes iTromsø å komme i kontakt med Wordfeud-gründeren. Vi havnet i likhet med svært mange andre hos pensjonisten i Tromsø.