Den spreke 29-åringen sykler Afrika på langs i årets Tour d`Afrique. Det er en strekning på 12.000 kilometer gjennom deler av verdens tøffeste natur og klima.

HER KAN DU LESE BLOGGEN HENNES.

På fire dager har skulle hun ha unnagjort en strekning på 475 kilometer mellom Dongola og Atbara, men Mogård har kun syklet 305 kilometer. Dette skyldes noen sår hun har pådratt seg under turen, skriver hun på bloggen sin.

- Dette har gjort at jeg har hatt ekstra energi og vilje når jeg har vært på sykkelen. Konkurranseinstinktet slår  inn. Jeg bestemmer meg for at jeg skal sykle forbi alle som er foran meg (unntatt de få uslåelige elitesyklistene), og at ingen skal få sykle forbi meg. Samspillet mellom meg og sykkelen er perfekt, og vi suser forbi den ene etter den andre syklisten. Assosiasjonene til å delta på bilspill i PlayStation er sterke, skriver hun på bloggen sin.

Dekket eksploderte

Den varme temperaturen har gitt utfordringer for 29-åringen.

- Det har blitt varmere, spesielt etter kl. 12. Det er derfor best å sykle mest mulig tidligst mulig på dagen før vinden eller varmen blir uutholdelig. Det har vært så varmt at en av slangene i dekkene mine eksploderte av varmen. Ei problemstilling jeg ikke har slitt mye med i Tromsø, forteller hun.

LES MER: Klar til start

- Ørken, ørken og ørken

Den siste oppdateringen fra bloggen hennes innleder hun med overskriften "Ørken, ørken og  ørken", meddeler at hun håper på kaldere temperaturer. Nå har hun ankommet Atbara.

- Vi kom fram til Atbara i går ettermiddag. Atbara er en industriby, og et kommunikasjonsknutepunkt. Skittent, illeluktende, støyete og glovarmt. Det er mitt første inntrykk av byen dessverre. Vi var en gjeng ute å spiste ved en av uterestaurantene i går. Kylling, ris og pitabrød. Typisk rett her i Sudan, skriver hun.