Planene om en næringspark på vestsiden av øya — i området som strekker seg nordover fra NAFs øvingsbane til avkjøringen ned mot rideskolen, har fått et alvorlig skudd for baugen. I møter med kommunen har Luftfartstilsynet uttrykt bekymring for at utbyggingen av næringsparken kan få betydning for sertifiseringen av Tromsø Lufthavn, Langnes. Nå er konklusjonen fra Luftfartstilsynet klar.

Les også: Vil fylle ut sjøen

Virkning for flyplassen

I brevet fra Luftfartstilsynet til Tromsø kommune, Avinor og Ringveien Næringspark AS skriver Wenche Olsen, avdelingsdirektør for flyplass – og flysikkerhetssavdelingen og Jørn Eirik Seljeås, seksjonssjef flyplass;

– Som vi har vist i tidligere korrespondanse krever tiltaket en dispensasjon fra Luftfartstilsynet. I denne vurderingen er det naturlig å se hen til om oppføringen av Ringveien Næringspark får betydning for den kommende sertifiseringen av Tromsø Lufthavn, Langnes. Som drøftelsen viser vil oppføringen av Ringveien Næringspark neppe kunne aksepteres etter det nye flyplassregelverket. Hvis næringsparken likevel oppføres vil dette få betydning for den operative driften av Tromsø Lufthavn, Langnes. Luftfartstilsynet kan derfor ikke se at det kan bli aktuelt å dispensere i foreliggende sak.

Følg iTromsø på Facebook for å bli oppdatert på det siste først!

Avgjør fremtiden neste uke

Dette er ikke hyggelig lesning for styreleder Arnold Kjelstrup.

– Vi skal ha et møte for å diskutere dette i neste uke, og jeg vil ikke uttale meg om dette før den tid.

– Er du skuffet?

– Det sier seg vel selv. Det ville enhver være. Men vi må følge de signalene vi får før vi tar det videre. Vi tar dette til underretning.

Heller ikke Heidi Bjøru, planlegger i Tromsø kommune, ønsker å kommentere brevet fra Luftfartstilsynet før grunneierne har snakket sammen.

– Hva konsekvensen av dette blir vet jeg ikke. Det skal vi diskutere i neste uke. Dette er en sak som fremdeles er i prosess, Det er mange hensyn som skal ivaretas.