Hotellet startet opp sin virksomhet på den populære øya i 2001. Det er 110 rom og 35 ansatte, og 20 av disse er heltidsansatte på hotellet.

- Det går veldig bra med hotellet vårt. Vi er svært fornøyd med utviklingen som vi har hatt, og det vi har gjort, sier Kjell-Ove Hveding, hotellvert ved Sommarøy Arctic Hotell.

Flerkulturelt miljø

De ansatte som jobber på hotellet kommer fra åtte forskjellige land, og gjestene kommer fra hele verden.

- Derfor kan vi kalle dette et mangfoldig hotell hvor man kan finne et flerkulturelt bo — og arbeidsmiljø, forklarer Hveding.

- I utgangspunktet var hotellet kun ment for konferansevirksomhet, men senere ble driften åpnet for turister, legger han til.

Hotellet har mange ferie- og fritidstilbud for gjester, blant annet bryllupsselskap, kurs og konferanse. Det er også tilknyttet en aktivitetsbedrift.

Vertskap

Hotellverten mener at vertskap er viktig for å by på seg sjøl, og for å være der for gjester.

- Derfor etablerte vi en vertskapsorganisasjon her på øya. Vi har også brukt lokalsamfunnet, blant annet fiskeri, museum, kunstbruk, husflid og butikken, for å gi turister en god smak av det gledelige samfunnslivet, forteller han.

Hveding sier at de som kommer til Sommarøy vil oppleve øyas innbyggere som ekte mennesker, og dette er et av målene til hotellet.

- Vi vil vise at Sommarøy er et varmt og godt samfunn, forklarer han.

GJESTER: Gjestene følte seg hjertelige velkomne da hotellvert Kjell Ove hilste dem i resepsjonen på Sommarøy Arctic Hotell. Begge foto: Jahangir Akash Foto: JAHANGIR AKASH