I likhet med de fleste andre her i byen har filmskaperen alltid lagt merke til Per «Parker» Andreassen i byens gater. Lenge har han ønsket å lage en film som forteller hans egne historie slik som Per Andreassen selv ønsker å fortelle den.

– Alle har hørt tusenvis av historier om Per og hvem han er. Det jeg er opptatt av, er å vise hvem han egentlig er. Etter å ha gått på filmskole i Sverige flyttet jeg for halvannet år siden tilbake til Tromsø for å starte arbeidet med filmen, sier Mortensen.

Vil inkludere

30-åringen har selv bekjente som har vært i rusbelastede miljøer og kom i fjor sommer i kontakt med Per via noen han kjenner. Det var ikke vanskelig for han å få med seg Per på ideen.

– Han var veldig positiv til å være med og ønsket selv at filmen skulle vise litt av de negative sidene ved å drive med narkotikamisbruk over flere år. På den måten håper han at filmen vil kunne bidra til samfunnet på et vis, ved at unge mennesker får se filmen, sier Fredrik Mortensen.

Det har derfor vært viktig å inkludere hovedpersonen selv helt fra starten av slik at han får en eierskapsfølelse til prosjektet.

– Jeg har vært innom ham flere ganger og vist prøveklipp underveis slik at han føler at han er med på det. Det er jo bare en som kan kvalitetssikre dette, og det er jo han selv.

En varm film

Det første filmskaperen gjorde da han startet arbeidet med filmen, var å tenke over mytene som er spunnet rundt Pers person. I tillegg tok han turen til Storgata for å høre om folks mening om Andreassen.

– De fleste hadde gode erfaringer med Per og kjente godt til ham. Det var ikke mye negativt som kom ut av det, sier Mortensen.

Allerede nå har de sikret seg flere timer med opptak og vil starte selve innspillingen i løpet av våren og sommeren.

– Nå gjenstår det å få finansiert prosjektet og jeg vil fram til innspillingsstart skrive søknader, sier Mortensen.

Når den ferdige filmen er klar, er fortsatt usikkert, men at den vil gi et helt nytt syn på byens velkjente karakter, er han sikker på.

– Det skal bli en varm film, sier Mortensen.