Nå får innbyggerne i Kroken anledning til å kjøpe alkoholholdig drikke til maten når byrådet innstiller på å gi BurgerKroken skjenkeløyve.

Serveringsstedet i Kroken-senteret får — om innstillingen blir vedtatt i byrådsmøtet i neste uke — serveringstillatelse for alkoholklasse I, II og III — dvs. øl, vin og sprit.

Service til bydelen

– Jeg hadde egentlig ikke håp om å få innvilget søknaden, men sendte inn den likevel. Jeg synes det er dumt at folk i Kroken skal være nødt til å dra til byen eller til en annen bydel for å kunne få drikke til middagen, sier Jonas Johannessen, eier og daglig leder i BurgerKroken.

Ifølge Johannessen er det muligheten til å handle øl og vin til maten noe hans kunder har etterspurt lenge.

– Det er jo litt historisk at vi får løyve her ute. Det vil nok bli veldig godt mottatt av våre kunder, sier han.

I dag arbeider tre personer på BurgerKroken, og når det nå blir anledning til å servere alkohol håper han at omsetningen vil gå opp — og forretningene vil gå bedre.

Håper på kundestrøm

– Jeg håper jo det, da. Vi får jo et bredere og bedre tilbud til bydelens befolkning, og det vil forhåpentligvis trekke flere kunder, sier Johannessen.

Sissel Adolfsen er innom for å spise en burger tirsdag kveld.

Hun synes at det er gode nyheter at BurgerKroken får skjenkeløyve.

– Det vil bare være koselig — selv om jeg håper at det ikke blir fyll eller bråk her. Det er bra at folk i Kroken også får anledning til å kose seg med en øl og en pizza eller burger sier hun.

Det samme synes leder i bydelsrådet, Svein-Erik Pettersen.

– Det ser jeg som udelt positivt, vi er jo en bydel i kraftig vekst, en bydel der det er veldig mange som vil flytte inn i de nye boligområdene som planlegges, sier han.

Oppfyller kravene

Skjenkebyråd Jonas Stein (Venstre) sier at BurgerKroken oppfyller kriteriene til å få skjenkeløyve.

Han er glad for å kunne si ja til søknaden.

– Vi ønsker å bidra til levende bydeler, de fleste av oss lever jo livene våre ute i bydelene, og da ønsker vi å ha et så godt tilbud som mulig der folk er, sier Stein.

Han viser til at andre bydeler har fått innvilget søknader fra restauranter og serveringssteder, og at det er på tiden av også Kroken får et slikt.

– I eksempelvis Hamna og Tromsdalen har vi gitt skjenkeløyve, så vi har allerede åpnet for å gi slike løyver ute i bydelene, sier Venstre-politikeren.

Følger handlingsplan

Han ser ingen motforestillinger mot å gi løyve til en hamburgerrestaurant som ligger i et kjøpesenter — selv om dette tidligere ikke var tillatt.

– I den alkoholpolitiske handlingsplanen som er vedtatt i kommunestyret står det at det ikke skal gis løyve dersom skjenkestedet ligger «sentralt» i et varehus eller et kjøpesenter. BurgerKroken har egen inngang og ligger ikke sentralt i senteret, sier Stein.

POSITIV: BurgerKroken i Kroken får bydelens første skjenkeløyve — noensinne. — Flott, mener Sidsel Adolfen, men legger til at hun håper dette ikke betyr at stedet blir et "fyll og bråk"-sted. Bak disken Christine Hansen. Foto: Tom Benjaminsen