Det skal bli både debatt, bedriftsmøter og mye informasjon om næringsmulighetene når Nord-Norges største studentarrangerte konferanse holdes på UiT i dag.

– Nordområdesatsingen gjør det høyaktuelt å holde en konferanse hvor mulighetene innen fiskerinæringen settes fokus på, sier kommunikasjonsansvarlig og økonomistudent Pernille Devold Kolsing (23).

Kompetanse

Sakslister gjennomgås, parkeringsplasser reserveres, mat bestilles. Det er mange ledd som skal være på plass når dørene åpnes for de flere hundre forhåndspåmeldte deltakerne til konferansen.

– I tillegg får vi hjelp fra 25 frivillige fra Fiskehelse-studiet, som skal bidra til opp – og nedrigging, sier nestleder Lene Junge (25), masterstudent i ledelse, innovasjon og marked.

– I løpet av dagen håper vi å oppnå en bevisstgjøring i fiskerinæringa om den kompetansen vi har her på universitetet. Fiskeri blir mer og mer teknologisk, og da må vi ha godt utdannede folk som kan ta næringa inn i framtida, sier Oline Alfredsen (23) på Fiskeri – og havbrukslinja.

Kvinnedominans

Årets Håp i Havet-styre består av ni personer — hvorav kjønnsfordelingen peker i uvanlig høyt favør for kvinnene. Åtte av ni styremedlemmer er damer.

– Det er også første gang på fem år at vi har en kvinnelig leder for konferansen, sier Helene Jensen (27), som er fornøyd med arbeidet til årets styre.

– At vi er så markant flere kvinner enn menn er ikke poenget vi jobber ut ifra, men det er klart at det er litt gøy å kunne si at vi kanskje burde ha kjønnskvotert inn et par mannfolk ekstra.