I løpet av et år flommer et par millioner reisende gjennom flyplassen på Langnes. Nå skal samtlige få flere butikker og serveringssteder å velge mellom når de ruller trillekofferten over flisene i avgangshallen.

– Sportsbaren O"learys er det flere som allerede kjenner til, fra Gardermoen eller Trondheim, forteller driftssjef og omleggingsansvarlig i SSP, Max Manteghi.

Nye konsepter

Picnic har hatt ansvaret for matserveringen inntil kontraktslutt 1. februar, men om ikke lenge skal lokalet totalrenoveres til en amerikanskinspirert og sportstung bar med matservering.

– Vi anser det som et bedre konsept, og ønsker at turistene skal møte noe internasjonalt de kan kjenne seg igjen i, sier Manteghi.

I «charterhallen» skal Nordlysbaren på plass, slik at Syden-turister og andre utenlandsreisene er sikret et glimt av den elskede attraksjonen på ferden.

Sommerklar

Caffe Ritazza er allerede åpnet, med Pizza Hut og Upper Crust i hælene. Kiosken Point skal utvides, og også åpnes i ankomsthallen.

– Vi øker bemanningen totalt med 20 ansatte, og 2. mai skal samtlige nye konsepter være åpnet, sier Manteghi.

Da skal de være helt klar for sommerturismen. Og særlig greit er det med en sportsbar når VM i Brasil går av stabelen midtsommers.

SNART KLAR: Max Manteghi i SSP er driftsansvarlig for alt av servering og butikker på Langnes. I mai skal alle endringene og oppussingene være gjort i lokalene. Foto: Ronald Johansen