Øystein Pedersen, kjørelærer hos Pioner Trafikkskole, reagerer på at det knapt finnes fotgjengeroverganger langs Stakkevollvegen.

Strekninga fra rundkjøringen i Hansjordneset og frem til Tverrforbindelsen er over to kilometer lang, men har kun én eneste forgjengerovergang.

- Dette er et område med forretningsmiljø og dermed et område folk vil ønske å krysse veien. Det er også et område med boliger, hvor folk må krysse veien når de går av bussen for eksempel, sier kjørelæreren.

- Slik kan vi ikke ha det

Den eneste fotgjengerovergangen som er å finne er knapt synlig langs veien fordi oppmerkingen er slitt vekk.

 - Som fotgjenger vil man gjerne oppsøke steder man trygt kan gå over veien. Her blir det for langt å gå for å finne en trygg plass. Slik kan vi ikke ha det, mener Pedersen.

Når iTromsø snakker med byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, omtaler hun Stakkevollvegen som flaggskipet i Tromsøpakken 3.

- Nå har vi satt alle kluter til for at vi skal få rustet opp Stakkevollvegen. Det er tidenes løft. Det skal bli egen kollektivtrasé, det skal bli gang- og sykkelvei og det skal bli en helt ny fremkommelighet, forteller hun.

Omfattende jobb

På spørsmål om når den nye veien vil stå ferdig er svaret noe tvetydig:

- Jeg tror at Stakkevollvegen som helhet vil nok ikke være ferdig før i løpet av 2015. Det er ei ganske lang strekning og mye omlegging, så det er mye jobb og det spørs hvor mange plasser man starter med anleggsarbeid samtidig. Men det har førsteprioritet hos oss, sier Alvarstein.

 - Så du sier at det skal være ferdig i 2015?

- Nei, jeg sier ikke det. Jeg sier at jeg har ikke tidspunkt på det. Vi har ikke utlyst anbudskonkurransen på det, men jeg sier at det er en omfattende jobb, så den vil ikke være ferdig i år.

 - Men er det ikke et alternativ å sette opp alternative løsninger for å få flere fotgjengeroverganger?

- Midlertidige løsninger er ikke så bra om vinteren her. Vi kan alltids male opp og det har vi gjort tidligere de to siste årene som har vært, og i fjor var det rekordtidlig oppmalt, sier byråd Alvarstein.

I motsetning til kjørelærer Øystein Pettersen mener hun at det ikke er så stor trafikk blant fotgjengere på Stakkevollvegen som man skulle tro.

- Men etterhvert som det blir bygd flere og flere boliger der borte så vil behovet tilta og derfor er det viktig for oss å få det på plass.

Vil ikke sette opp ferdige skilt

Skiltene merket fotgjengerovergang er ifølge Alvarstein allerede laget og ligger klare, men til tross for dette vil ikke kommunen sette opp skiltene.

 - Nei, vi kan ikke sette opp skiltene nå som vi skal bygge om hele veien. Det skal lages egne felt for kollektiv, egne felt for gangvei og egen sykkeltrasé, og hvis du da setter ned et skilt der nå så må du stort sett flytte det etterpå.

- Vi skal gjøre det en gang og vi skal gjøre det ordentlig. Det blir en kjempefin vei, men det tar litt tid. Men resultatet blir bra og midlertidige løsninger kan settes opp, for eksempel en fotgjengerovergang, hvis det viser seg behov for det. Det vil trafikkfaglige vurderinger ligge til grunn for.

 - Er det behov for flere?

- Jeg har ikke fått noen innspill på det så langt, men det vil jo bli ganske heftig i det området når det utføres anleggstrafikk, så en del midlertidig skilting vil det måtte bli i kraft av anleggstrafikken som blir i forbindelse med utbygginga og opprustinga av hele Stakkevollvegen.