13. desember i fjor offentliggjorde Nordnorsk Opera og symfoniorkester (NOSO) at de skal sette opp konsertforestillingen ”Chess in Consert” i forbindelse med Sjakk-OL i august. I motsetning til andre forestillinger, som ofte settes opp på Kulturhuset, tar de denne gangen i bruk Skarphallen.

– Dette er en stor og teknisk omfattende oppsetning som krever en stor arena. Blant alternativene i Tromsø var Skarphallen absolutt det mest ideelle, sier Catharina Roos Bilsbak.

Enorm kapasitet

Aldri tidligere har NOSO satt opp en forestilling av et slikt format som ”Chess in Consert”.

Både arenamessig og produksjonsmessig blir dette den største produksjonen vår noensinne. I tillegg til solistene skal vi ha med et kor på rundt 50 stykker, orkester på 70-80 musikere og et band, forklarer Bilsbak.

Til tross for at det bare blir satt opp to forestillinger i Tromsø, 3. og 4. august, vil mange få muligheten til å se forestillingen.

– Vi har en kapasitet på over 4.000 publikummere, forklarer hun.

Til tross for at ”Chess in Consert” skal settes opp i Skarphallen, lover salgs- og arrangementsansvarlig I NOSO, Nils Hald, at rammene skal bli en musikaloppsetning verdig.

- Det vil ikke bli mye idrettshallpreg. Vi skal gjøre alt vi kan for at publikum skal få en fantastisk opplevelse.

Lover hitparade

Som NOSO kunne avsløre før jul får vi se Lisa Stokke og Haldor Lægreid, i sentrale roller. Her skal Stokke bekle rollen som ”Florence”, mens Lægreid skal spille rollen som ”The Arbiter”.

Programsjefen er klar på at NOSOs oppsetning langt fra kun treffer den typiske musikalinteresserte.

- Musikalelskerne skal selvsagt få det de drømmer om, men musikken står fjellstøtt også utenfor rammen av musikalen. I motsetning til de utallige forskjellige musikalversjonene som er satt opp rundt omkring i verden, har vår versjon med absolutt alle de kjente låtene. Dette blir en eneste lang hitparade.