Politiet jaktet søndag kveld en hjullaster i sentrumsområdet, som ifølge politiet utgjorde en fare for seg selv om andre trafikanter.

- Vi jakter en hjullaster i sentrum som kjører bananas, sa operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Trond Amundsen, like etter klokken 19.

Se vitner og politiet fortelle om hendelsen her!

Eieren tok affære

Kort tid senere kan iTromsøs reporter på stede melde om at hjullasteren fikk en brå stans i veggen til brannstasjonen.

- Politiets innsatsleder kan fortelle at hjullasteren kom seilende ned bakken ovenfor brannstasjonenen. Hjullasteren veier 21 tonn, og den klarte ikke å stoppe, noe som endte med at den raste inn i veggen til et av kontorene på brannstasjonen.

Feiemester Jo Inge Stenersen satt på kontoret tre meter unna der hjullasteren traff. Han hoppet sporenstreks ut av vinduet på kontoret, da han så det svære kjøretøyet rase forbi vinduet i stor fart.

Vitner forklarer at eieren av hjullasteren, som var på stedet, hoppet inn i hjullasteren i fart da den slaket av i svingen bak brannstasjonen. Der klarte han å overmanne den ruspåvirkete føreren og fikk dermed stoppet kjøretøyet.

Politiet fikk etterhvert kontroll på sjåføren, som de beskriver som en gammel kjenning i 40-årene. Hjullasteren sto da med fronten trykket inn i en parkert bil på utsiden av brannstasjonen.

Sjokkerte brannfolk samlet seg på utsiden for å se hvor nær katastrofe de var, da russjåføren traff brannstasjonen. Veggen som er trykket helt inn i sammenstøtet, vitner om at episoden kunne fått et langt mer dramatisk utfall.

- Voldsomt spetakkel

Det hele startet med at politiet fikk melding om at en hjullaster hadde skrapet opp et par personbiler i Stærveien på Håpet. Deretter fikk politiet melding om at det var snakk om en ruspåvirket person som hadde stjålet hjullasteren, for deretter å ta en rundtur rundt på øya.

Blant annet ble vedkommende observert i Borgåsveien på toppen av øya av Sindre Martinussen.

Han ble vitne til hjullasterens ville ferd, som blant annet innebar en tur i grøfta og oppskraping av flere biler.

- Jeg satt i stua da jeg hørte et voldsomt spetakkel. Da jeg så ut av vinduet, så jeg hjullasteren kjøre forbi i en sinnsyk fart, forteller Martinussen.

Her fraktes hjullasteren bort etter at en ruspåvirket mann hadde gått amok bak rattet.
Jo Inge Stenersen, feiemester ved Tromsø Brann og redning. Han fikk bilen delvis knust av hjullasteren.
Hjullasteren sneiet borti flere biler på sin ferd. Her har det gått utover en bil i Borgåsveien. Foto: iTromsø-tipser