I løpet av en langhelg i april kan du besøke kunstnere som jobber med sin utstilling på Tromsø Open. Meningen er å diskutere og snakke med forskjellige kunstnere mens de jobber med sine verker.

- De får komme inn å se hvordan man jobber og å komme inn i deres verden, sier Marita Isobel Solberg, som sitter i styret for Tromsø Open.

Kjente kunstnere

Arrangementet går av stabelen 3.-6.mars og vil foregå i forskjellige lokaler rundt om i byen.

- Vi har hovedbase nede på brygga hvor Driv holdt til, men det vil være forskjellige atelierer på blant annet Kurrant, Tromsø kunstforening, nordnorsk kunstsenter og Kunstakademiet.

På gjestelisten står blant annet tromsøkunstneren Inghild Karlsen, som blant annet står bak fiskehjellene på Langnes og statuene utenfor Hålogaland Teater.

- I tillegg kommer. Kurt Johannesen som er en kjent preformancekunstner. Han er minimalistisk og litt humoristisk.

Skal bli mer synlig

Programmet er tettpakket fra torsdag til søndag, med seminarer, åpne atelierer og debatter. Under hovedarrangementet vil det bli arrangert paneldebatt med tittelen Constructing the future artscene in Tromsø.

- Vi vil prøve å sette søkelyset på kunsten og dra i gang en diskusjon om kunstmiljøet og hvordan vi kan utvikle det, sier Solberg.

Hele programmet kan du se på Tromsø Opens hjemmesider.