For å prøve å løfte stand up-miljøet i Tromsø bestemte Stand Up Nord seg for å arrangere kurs i den humoristiske scenekunsten. Her får deltakerne en innføring i hva stand up er, i tillegg til at de får prøve seg på å skrive egne vitser.

– Grunnen til at vi vil arrangere dette er at vi ønsker å få flere som skal kunne stå her på scenen i Tromsø og gjøre stand up, forteller en engasjert Trine Lise Olsen i Stand Up Nord.

Arrangementet går av stabelen tirsdag om ei uke.

Hjelp fra Bergen

Som kursholder har de fått med seg bergenseren Christoffer Schjelderup, en kjent skikkelse i det norske stand up-miljøet. Han skal gi råd og veiledning til deltakerne, samt gi de en smakebit på egne vitser.

– Schjelderup har blitt nominert til Stå opp-prisen flere ganger og er en dyktig komiker. Han skal holde kurset og vil også hjelpe deltakerne med sine egne tekster. Kvelden etter har vi klubbkveld, der han selv skal stå på scenen, forteller Olsen.

Ikke farlig

Selv om det å stå på scenen for mange kan virke som en skremmende ting, lover Olsen at kursdeltakerne ikke har noe å grue seg til.

– Dette er jo bare et kurs, og du skal ikke opp på scenen med det første. Her skal vi bare lære, så det er ikke noe farlig, sier hun og fortsetter.

De som derimot ønsker å prøve seg, får muligheten til det dagen etter kurset, på klubbkvelden.