Søndag ettermiddag kom det melding om at det var gått et snøskred i Balsfjord, nærmere bestemt på Brennmotinden ved Nordkjosbotn.

En snøscooterfører var savnet i forbindelse med skredet, men klokka 14.11 kunne politiet opplyse at vedkommende var funnet. Det ble gjort førstehjelp på stedet, men livet til personen var ikke å berge.

Dette bekrefter operasjonsleder i Troms politidistrikt, Lars Meland, overfor VG.- Vi fant en person på omtrent syv hundre meters høyde, under en og en halv meters snø. Det ble utført førstehjelp, men personen ble erklært død på stedet, sier Meland til VG.

Funnet etter en time

Operasjonsleder i Troms politidistrikt Roy Tore Meyer forteller at det tok omtrent en time og 25 minutter før den omkomne personen ble funnet i skredet.

– Vi fikk melding 12.45 fra AMK om at det var en savnet person etter et skred ved Brennmotinden i Balsfjord. Vi fikk flydd ut en hundeekvipasje ganske raskt, og 14.11 fikk vi melding om at det var gjort funn og de drev med livreddende førstehjelp. Personen ble funnet livløs, forteller Meyer til iTromsø.

Politiet driver nå med varsling til pårørende, og trekker seg også nå ut av området.

Mann i 20-årene

Pressekontakt ved UNN, Jan Fredrik Frantzen, kan opplyse at det dreier seg om en mann i slutten av 20-årene.

- Vi var på stedet med helikopter, men noe mer vet jeg ikke, sier Frantzen.

Flere helikopter

Politiet samlet store ressurser for å lete etter vedkommende, blant annet har de koblet tre helikoptere inn i søket.

Norsk Folkehjelp var også involvert, og skredleder Vegard Standahl Olsen kunne rett før klokka 14.00 fortelle at de snart var ankommet stedet.

Han kan også fortelle at de har koblet inn betraktelig med ressurser, samt at Røde Kors også bidrar.

I dette området skal skredet ha gått. Foto: GOOGLE MAPS