Olavsvern Group, som kjøpte det nedlagte forsvarsanlegget, har nå søkt om dispensasjon for masseuttak og utfylling i sjø.

Ei leietaker klar

Søknaden begrunnes med at det er stort behov for å få etablert større areal på bakkeplan til de nye sivile funksjonene som er tenkt lagt til Olavsvern. Arealet skal etableres ved å ta ut fjellmasser for å ta ut fjellmasser for å fylle 30 meter ut i sjøen.

Les mer: Slik ser det ut inne i fjellanlegget til Olavsvern

– Søknaden har sammenheng med at vi trenger plass til utelagring. Vi håper å ekspandere, derfor må vi ha mer plass. Vi skal ha vår del av oljeeventyret i nord, sier investor Gunnar Wilhelmsen i eiendomsselskapet Triko AS, som er største aksjonær i Olavsvern Group.

Foreløpig er det bare oljeselskapet Uno-X Energi AS som har inngått leieavtale på Olavsvern. Gunnar Wilhelmsen jobber imidlertid med å inngå avtale med flere leietakere.

Les mer: Olavsvern har fått nye eiere

Påbegynt av Forsvaret

– Vi håper at vi i løpet av våren har et knippe leietakere på plass. Vi jobber med flere, men hvem vi lander til slutt, vet vi ikke ennå, sier Wilhelmsen.

Les mer: Salget av Olavsvern godkjent

Første trinn i planene for å få mer landareal er å fylle ut for å få 4.500 kvadratmeter nytt areal. Ifølge Wilhelmsen begynte Forsvaret i sin tid på utfylling i sjøen. Nå ønsker de nye eierne å fullføre arbeidet.

– Det ligger til rette for dispensasjon.

Olavsvern Group har også behov for å ta ut en del masser for å etablere en parkeringsplass.