Selv navnet skal byttes ut. For fra 1. mai starter de opp som et helt nytt hotell. Det nye navnet er imidlertid ikke klart enda.

Renoveringsplanene er klare. Allerede til påske er det mulig de starter ombyggingen av hele første etasje på Clarion Hotell Bryggen. Det til tross for at det kun er to år siden sist lobbyen fikk en oppgradering.

Vi gjør dette fordi vi blir en del av Clarion Collection. Da skal det være en mer hjemmekoselig atmosfære, sier hotelldirektør Inger-Helén Hjemvoll.

Ingen furumøbler

Lobbyområdet er i dag det Hjemvoll beskriver som «hipt og kult». Nå skal det imidlertid bli mer lunt.

– Vi kommer til å få lunere farger. I tillegg skal det være gasspeis rett innenfor inngangspartiet og en egen bibliotekavdeling. Man skal kjenne at man slapper av når man kommer inn i lobbyen, og at man føler seg litt hjemme, sier Hjemvoll, og legger til at det ikke er snakk om å innføre en hytte-stil.

– Det skal være en skandinavisk stil. Vi skal ikke få inn furumøbler og stresslesser.

Det første som skal gjøres er å rive ned veggen bak resepsjonen. Kontorene skal også rives for å gjøre lobbyområdet større.

– Vi skal slå sammen baren og resepsjonen. Tanken er at det lobbyen skal være et samlingspunkt der det hele tiden oppholder seg folk, sier Hjemvoll.

Quiz og bowling

Hun er godt kjent med konseptet Clarion Collection, ettersom hun jobbet i mange år med det på Hotel With. Den nye profilen legger opp til mer aktiviteter på hotellet, og det er noe Hjemvoll gleder seg til.

– Vi skal servere kveldsmat i lobbyen hver kveld. Det er noe som mange forretningsreisende setter stor pris på. På ettermiddagen kan gjestene steike vafler. Vi kommer også til ta med gjestene på quiz, bowling, arrangere vinsmaking og slike ting. Det gleder jeg meg veldig til, sier Hjemvoll.

Hun håper første etasje vil stå klar til sommeren. Og da står alle rommene for tur.

Det blir ikke totalrenovering, men «renovering light». Vi skal få nye stoler, TV-er, fondvegger og nye sengegavler. Rommene skal også få nye farger som passer til den nye stilen, sier Hjemvoll, som lover åpningsfest når første etasje er ferdig oppusset.