Tore Bentzen, fagsjef i Tromsø Parkering, kan ikke love noen snarlig bedring på parkeringssituasjonen i sentum. Snarere tvert imot.

– Vi berger oss på de midlertidige parkeringsplassene på Prostneset. Men de har vi kun fram til byggingen av havneterminalen starter. Hadde vi lagt ned P-plassene på Prostneset i dag, så ville behovet vårt ligget på nesten 1.000 plasser i sentrum, sier Bentzen.

Les også: Ny taxi-app!

Mister p-plasser

Sentrum har mistet mange p-plasser den siste tiden. Kystens Hus på Domus-tomta har for eksempel medført en dobbelt smell for Tromsø parkering.

Først så har vi mistet 30-40 plasser på Domuskaia. Det merkes. Så har ikke Kystens Hus prosjektert inn noen parkeringsplasser selv, sier Bentzen.

Dermed vil den aktiviteten som Kystens Hus vil generere føre til at kampen om p-plassene i sentrum vil hardne ytterligere til

Les også: Halv pris ble kjempedyrt

– Det samme gjelder etableringene i Sørbyen. For eksempel har ikke Buchardt-hotellet planlagt noen parkeringsplasser, sier Bentzen.

Bygger ut fjellanlegget

Bentzen og Tromsø Parkering venter nå på utvidelsen av Fjellanlegget sørover — nettopp for å møte behovet som nyetableringene i sørbyen tvinger fram.

Vi forventer å komme i gang med byggingen i 2015. Så kan plassene være klare i 2017. Det vil være snakk om rundt 1.000 plasser, sier Bentzen.