Medlemmene i Polarflua har laksefiske som sin store hobby og lidenskap. For å samle medlemmenes beste fiskeminner fra året som gikk har klubbens primus motor og leder påtatt seg oppgaven med å klippe sammen medlemmenes videoklipp til en snau times laksefest på video.

To laksesesonger

– Jeg brukte 64 timer på den forrige videoen, men jeg har nok brukt enda flere timer i år. Jeg plagdes så med teknikken, sier Stig Skogeng i Polarflua.

Klubben av lidenskapelige laksefiskere har eksistert siden 1999. Fra 2005 har det vært en årlig tradisjon å lage en dvd som oppsummerer laksesesongen fra året som har gått, med unntak av 2012. Årets dvd inneholder derfor klipp fra de to siste årene når Polarfluas medlemmer benker seg til releasefest i helga.

– I begynnelsen var dvd-en litt for artighets skyld, men så ballet det på seg. Noen har Gopro-kameraet festet på brystet når de står med stanga ute i elva og filmer mens de temmer laksen. Klubben er en felles arena for å møtes på vinterstid, binding av fluer, fiskefilmer, fortelling av fiskeskrøner og ellers gode fiskehistorier vi har opplevd, sier Skogeng.

Laget lilla fluestang

Interessen for medlemmenes laksedvd-er har imidlertid nådd utenfor egne rekker. Derfor legges videoen ut for salg også til andre som vil la seg inspirere før ny laksesesong starter til sommeren.

– Folk spurte om de ikke kunne få kjøpe filmen så den har blitt lagt ut for salg i enkelte butikker som selger jakt – og fiskeutstyr. På mandag blir den nyeste filmen å være i salg hos blant annet Andresens Vaapenforretning.

Fiskesesongen varer fra midten av juni og ut august. Det betyr lite familieliv og veldig mye laksefisking. Det har imidlertid Polarflua-lederen tatt konsekvensen av i år.

– Jeg har laget lillafarget fiskestang til samboeren min, sånn at hun kan være meg på laksefiske til sommeren. Hun er blitt ivrig og har lyst til å være med, sier Stig Skogeng.

\

GLADLAKS: Stig Skogeng med et prakteksemplar av en laks, tatt i Reisaelva sommeren 2013. Laksen veide ca 13 kilo og ble satt ut igjen (catch Foto: Privat