– Det er virkelig stort for oss å kunne tildele denne prisen til Bitten Barman-Jenssen, sier leder for Tromsdalen bydelsråd, John Pedersen.

Av de 15 nominerte, sto hun klart frem som en verdig prismottaker når «Årets Tromsdaling» utdeles for tredje gang, skal vi tro utdelerne.

– Gjennom 75 år har hun vært en ildsjel i TUIL, bidratt til kulturelle tilbud, og kjempet hardt både for Otium og ulike vegprosjekter, for å nevne noe, sier Pedersen.

I 2004 vant Bitten Barman-Jenssen også kåringen som årets Tromsøværing, en kåring i regi av avisa iTromsø. Nå ti år senere tar hun altså nok en prestisjepris som en av kommunens viktige ildsjeler.

Et spesielt sted

Den glødende prismottakeren selv, begrunner sitt engasjement for Tromsdalen med en kjærlighet for stedets egenart. Hun ble født på Tromsøya, men har vært boende på fastlandet i Tromsdalen nesten sammenhengende siden.

– Det spesielle med Tromsdalen, er at det er litt annerledes. I etterkrigsårene var det snaue 45 hus her. I dag bor 10.000 mennesker i Tromsdalen — men det er fortsatt slik at du føler du er på et sted med sin egen identitet, sier Barman-Jenssen.

– Tromsdalen har tinden, ishavskatedralen, fjellheisen, og hovedfartsåra til byen. Det gjør stedet viktig også for Tromsø by.

Hun beskriver engasjementet som noe som blir med en hele vegen, og kommer i faser. Som ung fokuserte hun på noe, som foreldre noe annet, og de senere år har hun gjort en stor jobb som leder for Tromsøs eldreråd.

– Det har for meg handlet om å finne noe som kan være til hjelp ikke bare for en selv, men for andre. Å gjøre noe for andre tror jeg man profiterer på i lengden, sier Barman-Jenssen.

– Denne bemerkelsen er kanskje det mest ærefulle jeg har opplevd, sier hun.

Tromsdalsdagen

Lørdag skal selve prisen overrekkes når Tromsdalsdagen arrangeres på i lokalene til Tromstun skole.

Men prisvinneren selv har dessverre ikke mulighet til å da møte opp for overrekkelsen fra ordfører Jens Johan Hjort.

– Da er jeg på veg til ferie i Portugal, og hadde bestilt denne reisen lenge før jeg fikk vite om markeringen, sier Barman-Jenssen.

I tillegg til prisoverrekkelsen, skal det holdes andre innlegg, og flere aktiviteter skal arrangeres for store og små lørdag 29. TUIL holder gymsalen levende med sprell, og ute skal Gutta på Skauen skape liv.

Mest lest på itromso.no nå:

Les også: Nok en butikk stenger døra

Les også:  Fant mystisk brev i hvelv

Les også:  Siste reise for museumsdinosauren