Det begynte på 90-tallet i Lakselv. Simone Grøtte var seks år og Trine Lise Olsen var 16 år. Trine Lise jobbet som ekstrahjelp i lekebutikken til Simones foreldre ved siden av videregående, det var her hun møtte Simone første gang.

– Hun satt i ei pappeske husker jeg. Siden da pleide jeg å være barnevakt, men vet ikke helt om det kan kalles barnevakt. Jeg gjorde det jo gratis fordi jeg hadde det så morsomt sammen med Simone, sier Olsen.

Sammen om drømmen

De to jentene, på tross av aldersforskjellen fikk da tette bånd, de hadde nemlig en ting til felles, en drøm om å stå på scenen.

– Jeg ville bli danser og Trine Lise skuespiller. Det var ikke så mange andre som hadde sånne drømmer i Finnmark og det virket veldig uoppnåelig på den tiden. Vi hadde ikke noe særlig tilbud for oss som ville holde på med den slags og vi visste at vi måtte reise langt for å kunne holde på med det vi elsket, sier Grøtte.

– Ja, Simone var den eneste jeg kjente som sa at hun skulle bli danser og hadde en sånn drøm, legger Olsen til.

Nå har drømmen gått i oppfyllelse og i disse dager står de begge to på scene øst på Hålogaland Teater. Først ute er Simone Grøtte i danseforestillinga «Mannen som stoppet hurtigruta» før Trine Lise går opp på samme scene med ekstraforestillinger av "Æ har rætt!".

– Vi gir hverandre «high five» i gangen og kliper hverandre litt i armen bak scenen her, sier Olsen.

Besøkte hverandre

Da Trine Lise bodde i Tromsø og Oslo tidligere fikk hun ofte besøk av Simone.

– Jeg tok min første flyreise alene da jeg besøkte Trine Lise. Nå har vi muligheten til å stå på en stor scene i vår egen by der vi bor. Det er skikkelig stas, sier Grøtte.

Det var likevel tilfeldigheter som førte de sammen på Hålogaland Teater, og det er også tilfeldig at de nå reiser på turné sammen.

– Det er Hålogaland Teater som bestemte at vi skulle reise sammen, men det er selvfølgelig veldig artig at vi får muligheten til å sitte på samme buss og reise rundt med forestillingene våre, sier Olsen.

Siste forestilling for begge to er førstkommende torsdag, før turneen starter 5. april.

– Jeg har hørt rykter om at de i Finnmark kommer til å gjøre skikkelig stas på oss med rød løper, det blir ekstra spennende, sier Grøtte.

KOM TIL TROMSØ OG DRO PÅ VEITA: Simone Grøtte besøkte Trine Lise Olsen da hun flytte til Tromsø, her er de i fotoboksen på Veitasenteret da de var 10 og 19 år gamle. Foto: PRIVAT
REGI OG KOREOGRAFI: Simone Grøtte har regi og koreografi, i tillegg til å danse selv i forestillingen "Mannen som stoppa hurtigruta". Foto: Tom Benjaminsen
FORTELLER SIN EGEN HISTORIE: "Æ har rett" av og med Trine Lise Olsen er en svært personlig monologforestilling. Foto: Ronald Johansen