I to uker har barn i alderen 2-6 år ved Polarhagen barnehage fått prøve seg som filmskapere da de har hatt besøk av to studenter på utplassering fra barnehagelærerutdanningen.

– Animasjonsfilmen heter «Superheltene suser» og er en omskrivning av «De tre bukkene bruse» der barna har fått velge superhelter, spilt inn lyder og tatt godt over 1.000 bilder som vi har satt sammen til en film, sier Kristian Skog, en av studentene som har ledet prosjektet.

Inspirerende arbeid

Ifølge Skog er alt utstyret de har brukt lett tilgjengelig, noe som forsterker poenget med at dette er noe hvem som helst kan gjøre uten store problemer.

– Vi har filmet med iPhone-kamera og brukt en lekeuro fra babyavdelingen som kamerastativ. Ungene har vært engasjerte og noen har syntes dette var litt magisk og spurt når det kommer på barne-TV, sier Skog med en latter.

Også Fredrik Arnold Hansen er fornøyd med prosjektperioden.

– Det er inspirerende å få ideer fra ungene og veldig givende og lærerikt å jobbe med slike prosjekter, sier Hansen, og innrømmer at det samtidig er tålmodighetsarbeid.

– Artig med film

Pedagogisk leder i barnehagen, Merete Eriksen, setter pris på muligheten til å få en litt annen erfaring med å ha studenter i barnehagen.

– Det er veldig artig og populært hos ungene, sier Eriksen, noe Kari Sommerseth (5) er enig i.

– Film er artig, forteller Kai og smiler.