– Selv om vi kaller det for gourmetmat, skal dette være mat som alle skal klare å lage hjemme selv. Vi snakker rett og slett om god mat uten så mye smør og fløte, forklarer Gunnar Jensen, teaterchef ved Skarven Kulinariske Teater.

Les også: Superslankeren Lena gikk ned 57 kilo på 18 måneder.

Livsstilsendring

I går ettermiddag var rundt 35 personer fra ulike tromsøbedrifter samlet i toppetasjen på Skarven for å få mer informasjon om et pilotprosjekt som starter opp i slutten av april.

Her har Grete Roede inngått et samarbeid med Skarven Kulinariske Teater

– Konseptet baserer seg på en livsstilsendring. Her er det ikke snakk om noe slanking eller diett, påpeker Jensen.

Det samme understreker kursleder for Grete Roede i Tromsø, Tine Krøner. Sammen med Kristine Hus, regionsjef i nord for Grete Roede, kom hun opp med ideen til det nye konseptet som nå skal testes ut gjennom treukers kurs i Tromsø.

– Disse kursene passer for alle som er opptatt av sunn mat og en god livsstil, men også de som ønsker å gå ned i vekt. Vi ser på det som et kjempekonsept for dem som opplever tidsklemma. I tillegg til at kurset vil være et pusterom i hverdagen, er tanken at det også skal være et puff til å komme i gang med en livsstilsendring, forklarer Krøner.

Les mer: Legger ned driften på 4H-gård.

Spiser seg tykke

Hun tror et slikt kurs kan passe særlig bra for bedrifter som ønsker å investere i de ansattes helse.

– Vi ser for oss at bedrifter kan sende sine ansatte på disse kursene, både som et ledd i å få ned sykefraværet, men også for å skape overskudd og gi inspirasjon til hvordan man kan lage god, men sunn mat, påpeker Krøner.

Etter 14 år som kursleder for Grete Roede er nemlig hennes klare oppfatning at mange begår feil når de forsøker å gå ned i vekt.

– Folk spiser seg tykke. Mange spiser rett og slett for lite i hverdagen og for mye i helgene. Dette ødelegger forbrenningen. Vi ønsker å lære folk at det handler om å spise nok mat, og at det er mulig med matglede og likevel spise sunt.

På kursene som strekker seg over fire kvelder, skal ikke deltakerne bare lage mat. De vil også få oppskrifter og kunnskap som gjør de i stand til å kokkelere på hjemmebane.

– Tanken er at alle skal kunne bli sin egen gourmetkokk. Mange ønsker nemlig å spise sunt, men mangler inspirasjonen som skal til for å gjennomføre det, forklarer Hus.

Les mer: Vil dele de kalde, gode opplevelsene.

TROR PÅ PROSJEKTET: Tine Krøner, kursleder for Grete Roede i Tromsø, og Kristine Hus, regionsjef i nord for Grete Roede, tror konseptet som går ut på å lære folk å lage sunn gourmetmat, vil fenge mange. Foto: Tom Benjaminsen
POSITIV: Tone Ridderseth, tillitsvalgt i DNB, deltok på gårsdagens informasjonsmøte. — Dette er absolutt noe vi ansatte i DNB kunne tenke oss å delta på, forklarer hun. Foto: Tom Benjaminsen