Tirsdag ble det kjent at Dragøy på Jekta stakk av med den gjeve prisen årets handels- og servicebedrift i Tromsø. Med fiskedisken var juryen på plass for å rekke over pengepremien og diplomet til publikumsvinneren.

- Dette føles veldig bra. Det er helt fantastisk. Kjempeartig å bli nominert, men ekstra artig å vinne. Vi jobber hardt hver dag og syns det er fint å være fiskehandler, sier Nina Dragøy Rød, eier av butikken.

Dragøy ble etablert i Tromsø sentrum i 1979 og har gjennom årene ekspandert og flyttet på seg. I 1997 ble den etablert på Jekta Storsenter og i februar 2012 kom fikk fiskehandleren lokalene vi kjenner i dag.

- Vi har investert mye i denne butikken på Jekta. Både av utstyr, kokker, kompetanse og vi har tatt et skritt videre i forhold til tidligere, sier Dragøy Rød.

Som pris for førsteplassen får de en pengepremie på 10.000 kroner og et diplom.

- Vi rakk ikke noe julebord i år, så det bli nok en fest for de ansatte, sier hun.

Rekordmange stemmer

Den høythengende prisen har blitt delt ut av Nordea, Næringsforeningen og Forbrukerrådet i Troms og Finnmark siden 1982. Både Fargerike Tromsø, Elkjøp Troms og Smørtorget var nominert til prisen, men det var altså Dragøy som trakk det lengste strået hos publikum.

- I år er det rekordmange som har stemt. Det har aldri vært så mange kunder som har stemt frem vinneren før, sier banksjef i Nordea, Paul Berg som er en del av juryen.

Eksakt hvor mange personer som har stemt frem vinneren vil han ikke røpe.

- Gode produkter

Juryen er ikke i tvil om hvorfor akkurat Dragøy vant.

- Alle kandidatene har god service, men her er det en bedrift som har tradisjon, et veldig godt vareutvalg og har utviklet seg i takt med tiden, sier jurymedlem Helene Falch, regiondirektør i Forbrukerrådet i Troms og Finnmark.

- De har også en veldig fin plassering her på Jekta. De synes godt og er lett tilgjengelige. Dette her nok en av suksessene i tillegg til å ha gode produkter, legger Berg til.

Årets jury besto av Paul Berg, banksjef i Nordea, Helene Falch, regiondirektør i Forbrukerrådet i Troms og Finnmark, Grete Kristoffersen, leder i Næringsforeningen, og ordfører Jens Johan Hjort.

VINNERE: Dragøy ble kåret til årets handels- og servicebedrift hos publikum. Yvonn Steffensen(venstre), butikksjef og Nina Dragøy Rød, eier av butikken, er veldig fornøyd med at så mange stemte dem frem. Foto: Lena Verås Eriksen