Oppsummeringstallene for været i mars måned er klare og det er én klar konklusjon man kan trekke; det var vått, varmt og overskyet. Av disse var det førstnevnte som skilte seg mest ut.

– Det falt hele 153 millimeter nedbør i løpet av de 31 dagene, noe som er over dobbelt som mye som normalen på 72 millimeter, forteller statsmeteorolog Ola Mellem.

Den bløteste dagen var for øvrig 8. mars, da falt det hele 25 millimeter nedbør. I løpet av måneden har det også vært hele 24 dager med nedbør, noe som er godt over normalen på 19 dager.

Varmt

Måneden ble også betraktelig varmere enn den normale middeltemperatur på -2,7 grader. I mars 2014 var den nemlig på -0,6 grader.

– Den høyeste målte temperaturen var 5,7 grader, som ble målt 27. mars, mens den kjøligste var -10,6 grader, målt 17. mars, opplyser Mellem.

Dette har også hatt konsekvenser før snømengden, for mars vært under det normale. 60 centimeter er den gjennomsnittlige snødybden, mens i år var denne nede på 55 centimeter. Dette ble mye hjulpet av gårsdagen, da det var målt månedens høyeste snødybde på 70 centimeter.

Ingen klarvær

Selv om mars sjelden er en måned med mye klarvær har årets versjon vært ekstra mørk; det har faktisk ikke vært en eneste klarværsdag. Det normale er tre. Statsmeteorolog Mellem mener dog dette ikke er så veldig rart.

– Reglene på hva som regnes som en klarværsdag er rimelig strenge, så det skal en del til for at det skal regnes som en klarværsdag. Det tas nemlig hensyn til hele døgnet, sier Mellem.