Det sier fungerende seksjonsleder Hans Otto Salamonsen ved ordensseksjonen på Tromsø politikammer.

Forbud i fjor

I fjor var det ferdselsforbud i hele området sør for slalombakken, etter at en mann i 30-årene mistet livet i et snøskred.

– At folk fortsatt kjører i området er ansvarsløst og uforsvarlig, sier Salamonsen til iTromsø.

Politiet har ennå ikke vært i området for å inspisere snøforholdene, men dersom snøværet fortsetter vil dette skje, ifølge Salamonsen.

Daglig leder i Tromsø Alpinsenter, Steinar Rikheim, sier at det ikke har vært registrert skispor i det aktuelle området, før mot slutten av forrige helg.

Så de første sporene

– Da så vi de første sporene, så vi skjønner jo at folk har begynt å kjøre der igjen, sier han.

De siste dagene har både fonner og hengskavler bygd seg opp i det aktuelle området, noe som gjør at skredfaren er økende.

Rikheim er svært kritisk til at folk finner det for godt å kjøre utenfor de preparerte sporene, selv om det er godt kjent at området sør for slalomløypa er farlig å ferdes i på grunn av skredfaren.

Skilt og advarsler

– Vi skilter og advarer mot å kjøre utenfor løypene, men folk tenker ikke etter og opptrår svært uansvarlig, sier Rikheim.

Fjellskråningen og skogen på ovensiden av Lunheim er svært bratt, og det samles ofte store snømasser der. Dette kan få dramatiske konsekvenser for redningsarbeidet dersom noen blir tatt av ras i området.

For farlig

– Som ytterste konsekvens kan det være slik at vi ikke kan gå inn i området fordi det er for farlig, sier Hans Otto Salamonsen.

I fjor - da en mann i 30-årene omkom - ble det fortløpende vurdert om redningsmannskapene skulle trekkes tilbake på grunn av overhengende skredfare.

Både Salamonsen og Rikheim ber derfor publikum om å ta til vett.

– Vi oppfordrer folk til å holde seg unna området helt og holdent, sier Salamonsen.

OMKOM: De siste fem årene er to personer omkommet i snøskred på Lunheim - senest i fjor da en mann i 30-årene mistet livet.