Fredag kveld ble det klart at laget fra Tromsø er klare for finale i det populære programmet QuizDan på NRK1.

- Det var veldig artig. Vi visste at de to andre lagene var gode før vi møtte dem. Laget fra Bodø vant jo QuizDan i fjor, sier Dag Bergheim til iTromsø.

- Alle drar lasset

Bergheim og lagkamerat Jan Erik Killengreen har begge vært med på QuizDan to tidligere sesonger. Da har de røket ut tidligere i konkurransen.

- Laget vi har nå er godt sammensatt og alle fire på laget drar lasset. Det er dyktige folk og jeg tror det er grunnen til at det har gått så bra denne sesongen, forteller han.

Laget består av Jan Erik Killengreen som er konsulent ved Meteorologisk institutt, Benedikte Berntzen som jobber på Nationalbiblioteket, Dag Bergheim som jobber ved ruspoliklinikken ved Universitetssykehuset Nord-Norge og Øivind Pedersen som jobber som systemutvikler i Tromsøbedriften Invenia.

Mens Bergheim og Killengreen kjente hverandre fra før, var de to andre helt ukjente.

- Vi ble satt sammen som lag da QuizDan var på Driv for å finne deltakere. Det har vært gøy å bli kjent med Benedikte og Øivind. Vi har møtes for å trene blant annet på quizen som arrangeres på studenthuset, sier Bergheim.

Kan vinne 100.000 kroner

Fredag vant han 15.000 kroner i programmet, og de skal han dele med lagkameratene.

- Ja, vi deler pengene. Det er ikke de som er motivasjonen for å holde på med dette. Jeg gjør det fordi jeg synes det er gøy, sier han.

I fjor fikk han 7. plass i norgesmesterskapet i quiz. Fredag kan han sammen med laget vinne finalen i QuizDan.

Om de vinner får de en pengepremie på 100.000 kroner. I finalen møter de lag fra Asker og Bærum og Steinkjer.

- Hvordan skal dere forberede dere?

- I denne konkurransen er det ikke så mye man får forberedt. Det er ikke aktualitetsspørsmål. Enten så kan man svaret, eller så kan man det ikke, sier Bergheim.