For tre år siden gikk Løvli til innkjøp av en tråkkemaskin på eget initiativ. Løypa går opp til Movikvannet, til Tønsvika og så tilbake, og denne løypa er det Løvli selv som står for. Med tråkkemaskinen er han primus motor for bygdas turløype, og forteller selv at skiløypa er svært populær.

– Det er enormt mange som benytter seg av løypa opp her, og spesielt er det populært i helgene, sier Løvli fornøyd.

Gjesteboka som turgåere ved Movikvannet kan skrive seg inn i noteres hyppig i, forteller Løvli videre. Det er mye takket være tråkkemaskinen som gjør framkommeligheten i marka veldig god.

Han understreker at prosjektet i Movik-marka har foregått over flere år, blant annet har andre før ham samlet inn tillatelse fra grunneiere for å lage løype.

– Finansiering, det er den enkleste jobben, ler han.

Glede som motivasjon

Løvli står alene for ansvaret av driften av turløypa, i tillegg til drivstoffet tråkkemaskinen trenger. Han har fått litt økonomisk støtte fra Ullstind for å gjøre det arbeidet han gjør, men ellers er det han selv som finansierer driften.

– Dette er min måte å gi noe til lokalsamfunnet, sier han, og understreker at den viktigste motivasjonen for ham er å se gleden turløypa skaper hos folket i bygda.

– Det gir mye motivasjon å se den gleden folk har av løypene, og å se at løypene blir godt brukt. Jeg får gode tilbakemeldinger, og det gir meg lyst til å fortsette, forteller han.

Bruker løypa daglig

To som benytter seg av løypa i Movika, er Elisabeth Roness og Siri Sollied Madsen, som bruker løypa med respektive menn og barn.

Med nypreparerte løyper er det ingen sak å komme seg over dørstokkmila, forteller de.

– Det er alfa omega å ha et slikt tilbud rett utenfor hjemmet, særlig for oss som bruker pulk, sier Sollied Madsen.

Roness understreker at det arbeidet Løvli gjør har stor verdi. – Jeg tror alle her ute setter pris på den løypa som er her, smiler Roness.

ILDSJEL: Gudmund Løvli gikk for tre år siden til anskaffelse av en tråkkemaskin for å tråkke løyper i Movik-marka. Det er han som står for vedlikehold og preparering av skiløypa i nærområdet.
UTEKOS: Michael Andersen, med Matei, Siri S, Madsen med baby, Elisabeth Roness med Adrian og Bjørn Widding med Kristoffer.