Styrker reiselivet

Opplevelser i nord, Norges største forskningsprosjekt innen reiseliv, er videreført med tre nye år og 40 millioner kroner.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Tromsø: ”Opplevelser i nord” er et forskningsprogram som drives av Handelshøgskolen i Bodø, Nordlandsforskning, Universitetet i Tromsø, Høgskolen i Harstad, NORUT og Bioforsk. Nå får prosjektet fortsette i tre år nye år, skriver Nordlandsforskning i en pressemelding.

– Dette er kjempehyggelig for utviklingen av reiselivet både i landsdelen og nasjonalt, sier prosjektleder Einar Lier Madsen i pressemeldingen.

Rundt 40 forskere er med i programmet som er finansiert av Forskningsrådet med 20 millioner kroner. ”Opplevelser i nord” har hittil vart i fem år, og nå er prosjektet evaluert og altså fått tre nye år.

En god jobb

– Det viser at vi har gjort en god jobb i forrige prosjekt. Det viser også at det er mulig å skape et godt samarbeid både mellom akademiske institusjoner og mellom oss og næringslivet, sier dekan Bjørn Olsen på Handelshøgskolen i Bodø ved Universitetet i Nordland.

Handelshøgskolen er vertsinstitusjon for prosjektet. Forlengelsen av prosjektet har stor betydning både for reiselivet og forskningsinstitusjonene, sier forskningsleder Einar Lier Madsen ved Nordlandsforskning.

Bedre kunnskap

– Vi har fått bedre kunnskap om utviklingen av reislivet. Vi vet mer om innholdet i reiselivet og om hvilke opplevelser kundene ønsker seg.

Forskningen i ”Opplevelser i nord” har to hovedtemaer. De er å skape attraktive og bærekraftige opplevelser i Nord-Norge, samt å øke bedriftenes verdiskaping.

– Vi skal fortsette å forske på disse områdene, og i tillegg øke innsatsen for å få kunnskapen ut til næringen, sier Einar Lier Madsen.

Han ser blant annet at lokal mat har fått en større plass i reiselivet de siste fem årene, og dette er et tema forskerne vil jobbe mer med.

– Vi inngår også et samarbeid med cruisenettverk og havner i nord for å se på verdien av cruisetrafikken, sier han.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: