Tirsdag skrev iTromsø om Krfs gruppeleder Helga Bjerke som følte seg lurt til å stemme på en for smal trasé på E8 gjennom Lavangsdalen.

Fremtidig utvidelse

Ifølge Frid Fossbakk, leder i byutviklingskomiteen, har allerede kommunen sikret seg muligheten til å utvide traseen til 12,5 meter. Dette gjorde de gjennom vedtaket av reguleringsplanen hvor det står:

”Reguleringsplan for E8 Lavangsdalen, plan 1769 [...] vedtas. Tromsøs kommunestyre ber Statens Vegvesen avsette areal for 12,5 meters bredde for å gi mulighet for fremtidig utvidelse av E8.”

- Det ble på den tiden anslått at det ville bli 60-70 millioner kroner dyrere å bygge ut veien i denne bredden, sier Fossbakk til iTromsø.

Ifølge komitelederen ble det også anslått at det ville ta 40 år før trafikken var av et slikt volum at det ville være nødvendig med en utvidelse av veien fra 10 til 12,5 meter.

Fulgte reguleringsplanen

Regionvegsjef Torbjørn Naimak er klar på at E8 gjennom Lavangsdalen er bygd i henhold til reguleringsplanen vedtatt av både Tromsø og Balsfjord kommuner.

- Det ble kanskje vedtatt henstillinger om at veien burde kunne utvides i framtiden, men skulle man få midler tilgjengelig mener jeg personlig at det vil være mye viktigere å utvide denne strekningen i retning Laksvatn, sier Naimak til iTromsø.

Naimak understreker også at snittbredden på veien er i overkant av 10 meter.

Les også: Vil ha bedre skilting på E8

Ivaretatt sikkerheten

- Det er selvfølgelig mulig å utvide, men det finnes allerede havarilommer og strekninger med flere kjørefelt, i tillegg til at det er strekninger hvor det er åpent mellom midtdelerne samt muligheten for å ta vekk rekkverket, forklarer Naimak.

Les også: Øvde på stor ulykke i Lavangsdalen

Han mener dermed at hensynet til utrykningskjøretøy er godt ivaretatt.

- Vi fikk bekreftet at det fungerer under øvelsen i forrige uke, og nå avventer vi bare rapporten for å se om det er noe vi kan gjøre enda bedre, sier Naimak.

Frid Fossbakk er på sin side først og fremst glad for at veien gjennom Lavangsdalen har blitt oppgradert.

- Det er betryggende å kjøre gjennom Lavangsdalen nå, så vi bør glede oss over at forbedringene kom så raskt på plass, avslutter hun.

FØLER SEG SIKRERE: Frid Fossbakk (H). Foto: CHRISTER PEDERSEN