Det bærer ingen tvil om at påsken er en rolig tid på byen i Tromsø. Likevel er flere utesteder som velger å holde åpent, hvor de da også både leier inn DJ-er og band.

Rune Bræck, booking- og markedsansvarlig på Kaia, Rogers og Frost (som alle har åpent) skal selv både jobbe og spille konserter gjennom hele påsken. Konsertene holder han sammen med Kim Karlsen både på Kaia og Rogers.

- Jeg synes det er helt greit å skulle spille. Vi har tatt et valg hjemme og kona mi skal også jobbe. Når man spiller konserter i byen så kan man jo bare dra hjem etterpå, sier Bræck.

Les også: Dette skjer på byen i påsken

Gjør det for stamgjestene

For utestedene han jobber på har det vært et bevisst valg å holde åpent.

- Det er umulig å føre statistikk, men forrige påske var helt grei for oss. Når det er dårlig vær får vi enda mer besøk. Så slik det ser ut nå blir det greit med besøk, sier Bræck.

På Verdensteateret har de også valgt å ha vanlige åpningstider, hele påsken gjennom med DJ-er også her.

- Det er jo i utgangspunktet ”dødt” i påsken, men i fjor var det overraksende godt besøk alle ”røddagene” og da spesielt på skjærtorsdag, sier Daglig leder Erling Falch.

Dette gjør de for stamgjestene.

- Det er slik barfaget er. Det er usympatisk for stamgjestene å ha stengt i påsken, når de er vant med at vi holder åpent, sier Falch.

Les også: Har gått i lære hos Bård og Harald

Økning i omsetningen

Jernbanen er et av utstedene i Tromsø som har åpent hele året. Daglig leder Harald Olav Sørensen har fra søndag til og med tirsdag sett at de har hatt bedre besøk disse dagene i år enn i fjor.

- Omsetningen har faktisk økt siden i fjor. Men det er også viktig for gjestene våre å vite at vi bestandig holder åpent, sier Sørensen.

For STAMGJESTENE: Erling Falch på Verdensteateret holder åpent for stamgjestene. Foto: Marius Hansen