Bypåske er ingenting å kimse av og er et godt alternativ for svært mange tromsøværinger.

Og selv om kanskje mesteparten av byen er stengt, bor vi i en landsdel der friluftsopplevelsene befinner seg nærmest rett utenfor stuedøra. Det burde derfor være nok å finne på.

Det har turtjenesten Ut.no tatt på alvor, og kommer med følgende forslag til byfaste tromsøværinger:

  • "En vandring rundt midnattssolens by fra Snarbyeidet til Tromsdalen. Turen er 33 kilometer, men om du ønsker kan du ta kortere ruter."

De anbefaler også Blåtinden som utfartsmål.

  • "Blåtinden er perfekt i påsken med ski på beina på en av Nord-Norges mange fine topper. Her på 1180 meters høyde venter det deg en spektakulær utsikt og en enorm varde! Turen er bare fem kilometer lang."

Sommarøya er alltid like populær. Det vet også Ut.no, selv om de kanskje bommer litt med den siste anbefalingen (med mindre du er isbader):

  • "Rundtur på Sommarøya. Dette er en veldig lett tur og lengden bestemmer du selv. Skal du ta en rundtur på øyen er det en distanse på 125 kilometer. Her er det perfekt å ta med sykkelen, og om du er en skikkelig badeløve kan Sommarøya skimte med hvite sandstrender."

Klar for "høyfjellssol"? Da anbefales denne turen:

  • "Nonsbu ligger fritt til øverst i Skittenelvdalen, og er et fint turmål for en lett dagstur fra Tromsø. Turen tar tre timer og byr på åpent viddelandskap og meget gode solforhold."

Omtalen av godbiten sparer de selvfølgelig til slutt: selveste Tromsdalstinden.

  • "Klar for topptur? Da er Tromsdalstinden perfekt for deg. Fjellet er 1238 meter over havet og den høyeste toppen synlig fra Tromsø. Turen tar seks timer og strekker seg over 16 kilometer."

Ifølge Tromsø kommune skal de sammen med skilagene legge til rette for at folk kommer seg ut på ski i påska, og på sine nettsider har de publisert en oversikt over hvor og når løyper skal prepareres, hvordan du kommer deg til populære utfartssteder ved hjelp av buss eller hvor du kan parkere bilen.

Eller så er det kanskje en grunn for at du feirer bypåske. Er du over gjennomsnittlig urban anlagt har vi samlet denne oversikten over hva som skjer i Tromsø til deg.

Og hvis du heller er av typen som låser døra for å fordype deg påskehøytidens tradisjonelle lektyre, så kan du følge iTromsøs krimgåte. Her kan de se første episode hvor byråd Jonas Stein blir funnet myrdet på kontoret. Finner du ut hvem morderen er?