Leni Falch Douglas (5) og Falk Douglas (7) har brukt hele dagen på skøyting og ishockey i Tromsø ishall.

– Det er bare andre gang vi er her, men vi har faktisk vært her hele dagen og skal hit mange ganger i påsken, sier Falk, som stortrives på isen.

Fokus på familie

Mens flere steder stenger eller har reduserte åpningstider, holder andre dørene åpne hele påsken. Visit Tromsø har satt opp fem inneaktiviteter og fem uteaktiviteter som sikrer at påskeferien ikke blir stille.

– Fokuset har vært at det skal være familieaktiviteter som man kan gjøre uansett om godværet skulle komme tilbake eller ikke. Mange er hjemme i påsken, og det er mye rart man kan finne på, sier Trond Øverås, daglig leder ved Visit Tromsø.

Blant aktivitetene Øverås har inkludert er det både aktiviteter som krever fysisk aktivitet, og aktiviteter av et annet slag.

– Ishallen kan for eksempel være artig for hele familien, men det kan også Nordnorsk vitensenter være. Eller hvorfor ikke ta seg en liten avstikker til Polar Park - en fullt kjørbar dagstur for å se dyr i all sin vinterprakt, foreslår Øverås.

Styreleder i Tromsø Ishockeyklubb, Chris Fenton, opplever stadig at det er populært å tilbringe noen timer på isen, særlig når mamma og pappa er på jobb.

– Både store og små kommer innom, ikke bare ishockeyspillere, sier Fenton.

Mye å velge i

For de som foretrekker inneaktiviteter, har både Polaria og Tromsø Museum mye spennende å by på, mener Visit Tromsø-sjefen. Blant dem som tok seg turen innom opplevelsessenteret i går, er det flere som er enige i den påstanden.

– Jeg liker å se på dyrene og klatre på den store båten som heter ”Polaria”, sier Karoline Norman (8).

På Vitensenteret er det etablert et samarbeidsprogram med Kreftforeningen der UV-stråling er i fokus. Kine Solbakken, vert ved senteret, forteller at både store og små tar seg turen innom.

– Vi regner med det kommer flere på slutten av påsken, forklarer Solbakken.

Ifølge Øverås er det ingen grunn til å sitte hjemme og kjede seg.

- Er det litt ruskevær kan man gå i de mindre bakkene i alpinsenteret. Dette er en liste med gode tips - bruk dem, oppfordrer Øverås.