Lockertsen opplyser at veien langs strekningen er full av svært dype spor.

- Hvis du kommer med en smal bil eller en litt bred bil, så skal det ikke mye til før det bærer rett i fjæra med deg. Kanskje er det en god ting - der er det hvert fall bedre kjøreforhold enn på veien, sier Lockertsen oppgitt.

Les også: Mann sendt til UNN etter trafikkulykke

Han forteller at han var nødt til å holde mellom ti og 15 kilometer i timen i de verste områdene.

- Man kan rett og slett ikke kjøre raskere. Det er livsfarlig, sier han.

Har fått nok

Ifølge Lockertsen er det ikke første gang veiene er i dårlig forfatning.

- Det gjentar seg hvert eneste år, men nå har jeg fått nok. Jeg har en ganske alvorlig rygglidelse, og ligger langflat på sofaen etter kjøreturen - hadde jeg måtte kjøre strekningen daglig, hadde det ikke tatt lang tid før jeg havnet på sykehuset, forteller han.

Les også: Mener brøytebilen forsøpler eiendommen

Derfor tok Lockertsen først kontakt med entreprenøren som har ansvar for brøyting i området.

- Han sa at han ikke hadde ansvaret for veiene nå, så jeg ringte Statens vegvesen. Der ble jeg møtt av noen som virket helt uinteressert i problemstillingen. Veien hadde jo blitt bra om de hadde kjørt et par ganger med skrapa, men jeg tviler på at noe blir gjort i løpet av påsken, sier han.

Skal ordne opp

Da iTromsø kontaktet Statens vegvesen, kunne de informere om at alle meldinger blir tatt alovlig, og at saken var blitt tatt videre til Lemminkäinen, som er entreprenøren med ansvar for den aktuelle veien.

Kommunikasjonssjef i Lemminkäinen, Tom Andre Aas, opplyser at han har snakket med avdelingssjefen i Tromsø.

- Han var kjent med situasjonen på Reinøya, og vil sende noen utover for å se på det så snart det lar seg gjøre, sier Aas.

Selv forteller avdelingssjef Arild Solstad i Lemminkäinen at de dessverre ikke kan gjøre noe med veien ennå.

- Vi er klar over situasjonen på Reinøya. Det er grusvei i vårløsning, og det medfører som kjent problemer. Samtidig har det vært del tungtransport på veien i vinter, og det bærer den preg av - man kan vel si at den har fått litt ekstra hard medfart. Så fort det har tørket opp såpass mye at vi kan høvle den, så gjør vi selvfølgelig det, sier han.

Se iTromsøs påskekrim her!