Halvard Fredriksen tok opp videoen og tipset iTromsø. Han kjører taxi og har sett seg lei på bilister som kjører der de ikke har lov til å kjøre.

– Vi ser daglig biler som kjører ulovlig, hevder Fredriksen.

Videoen viser en bil som står ved bussholdeplassen og blokkerer for 24-bussen som skal over brua til Tromsø sentrum. Ved siden av står det en politibil som ikke reagerer. Fredriksen forteller at etter bilen og bussen var kjørt snudde politibilen og kjørte i ei annen retning.

Irritasjonsmoment

Han kom rett før bussen, og så politibilen stå ved siden av personbilen. Det gjorde at han forventet at politiet skulle reagere, men da så ikke skjedde, begynte han å filme.

Fredriksen betegner denne type kjøring som et irritasjonsmoment, og påstår det reduserer respekten for trafikkens lover og regler.

– Det virker som det er så seriøst med biler som kjører ulovlig, sier han.

Han påpeker imidlertid at drosjenæringen har et "ekstremt godt samarbeid" med politiet, og han har forståelse for at politiet kan ha en travel arbeidshverdag.

– Er de på andre oppdrag har man jo forståelse for at de ikke slår ned på slik kjøring, men det er allikevel noe som det burde gjøres noe med, sier Fredriksen.

– Vi griper inn

Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Jøran Bugge, forteller at han ikke kjenner til hendelsen, men at politiet vanligvis griper inn i slike situasjoner.

– Vi har ikke notert noe i loggen på denne hendelsen, så da kan jeg ikke kommentere den. Vanligvis vil vi gripe inn i situasjoner vi kommer over der vi anser det som nødvendig, konstaterer Bugge.