I påskeaftens VG Helg forteller en åpenhjertig Kristiansen om da hun som 16-åring ble gravid. Ifølge LO-lederen var hun rebellen i hjemmet.

- Jeg var veldig umulig i brytningen mellom barn og ungdom. At foreldrene mine holdt ut med meg, det har jeg vanskelig for å skjønne i dag, sier hun til VG.

Året hun ble gravid, jobbet Kristiansen av og til i oppvasken på et hotell i byen. Ellers gjorde hun ingenting - bortsett fra å grue seg til å fortelle foreldrene om graviditeten hun hadde holdt hemmelig i fem måneder. Hun var eldstejenta i familien - hun som hadde røyket mose siden hun var syv, og begynt å røyke tobakk som 14-åring. Ifølge VG forsto foreldrene at det bodde sterke krefter i eldstebarnet, og svarte med strenge regler og grenser.

Les også: Hun er Tromsøs mektigste kvinne

God hjelp

Gerd Kristiansen bestemte seg for å fortelle om svangerskapet til sin far først. Han reagerte med å forsikre henne om at de ville hjelpe henne gjennom den vanskelige tida, og den støtten fra foreldrene ble et vendepunkt for Kristiansen. Likevel opplyser VG at at det for Kristiansen var vanskelig å håndtere det faktum at alt hun tidligere hadde drømt om nå ikke skulle bli noe av. Samtidig snakket folk i bygda.

- Folk snakket. De lurte på hvem som var far til denne ungen og hva det skulle bli av meg, sier Kristiansen til VG.

17 år gammel ble Kristiansen mamma til Hanne. Faren var ifølge LO-lederen selv en seks-syv år eldre mann fra byen, som er død i dag.

- Jeg var veldig ung og hadde det ikke vært for foreldrene mine, så vet jeg ikke hvordan jeg hadde fikset det, forteller hun.

Les også: Hjelpepleieren som ble Norges mektigste

Ville tatt abort

På spørsmål om hva Kristiansen, om hun fikk mulighet, ville sagt til den yngre utgaven av seg selv om hun kunne skrevet henne et brev, svarer hun kontant at hun skulle ønske hun kunne advart henne før graviditeten gikk så langt at hun ikke hadde mulighet til å ta abort.

- Jeg tror at jeg ville tatt abort. Å, Gud hva er det jeg sier, sier hun til VG, og fortsetter:

- Ja, jeg ville skrevet til henne om abort. Jeg var for ung til å tenke gjennom det selv, og siden jeg ventet så lenge med å fortelle om det, så fantes det ingen mulighet.

Likevel medgir Kristiansen at hun er veldig glad for at det ikke skjedde, mens hun ifølge VG tørker tårene.