AP og SV er misfornøyd med at H/FrP skjærer gjennom i arbeidet med ny E8 inn til Tromsø. Regjeringen har lyttet til flertallet i Tromsø, som ønsker at E8 skal gå øst for Ramfjorden. Jeg opplever at Tromsø kommune har tatt ansvar og gjør jobben sin, vi skal ha god fremdrift i prosjektet.

AP og SV svartmaler derimot situasjonen og påstår prosjektet nå blir forsinket. De hevder veien nå var klar til å bygges. Alle fakta tyder derimot på det motsatte. I Nasjonal transportplan (NTP) planla AP/SV/SP at E8 skulle få finansiering tidligst i 2018-2023. Det ble heller ikke varslet noen justering på dette i de rødgrønnes siste statsbudsjett. Det er en mager trøst når AP/SV sier det var tiltenkt penger til prosjektet i forrige stortingsperiode. Vel – pengene ble ikke brukt, og de forsvant da de rødgrønne la frem ny NTP. De rødgrønne styrte i 8 år uten at spaden ble satt i jorden. Det vitner ikke om særlig hastverk.

Ny regjering har økt satsingen på samferdsel. Vi bevilger mer penger til å bygge ny vei og til å vedlikeholde eksisterende vei. Vi har opprettet et infrastrukturfond på 30 mrd kr, og vi jobber med å etablere et veiinvesteringsselskap. Vi reformerer bompengesektoren for å redusere bilistenes ekstrakostnader, og vi jobber målrettet med å redusere omstendelige byråkratiske prosesser for å korte ned planleggingstiden for nye veier. Noen steder gir det umiddelbare resultater, andre steder skjer forbedringene over litt mer tid. En ting er sikkert –AP og SVs svartmaling fører ikke til at veier bygges raskere. Det gjør derimot raskere avgjørelser og handlekraft.