Etter å ha dratt det aller meste av lasset for egen hånd siden starten, har Kate Eines nå fått seg en høyre hånd i Ronald Urheim. På Facebook-sida til ”Hjelp oss å hjelpe - Tromsø” skriver hun at hun er glad for å ha noen som kan ta en del av ansvaret og arbeidet nå som hun jobber for fullt med å skrive på bachelor-oppgaven sin.

Urheim er opptatt av misforholdet det er at vi har så mange fattige i verdens rikeste land. Han ser på arbeidet deres som en omfordelingssentral, og forteller at det er mange som er villige til å gi og mange som har behov for å motta.

Mellom disse utgjør ”Hjelp oss å hjelpe” et mellomledd som har taushetsplikt. For det er ifølge Urheim viktig at folk skal få kunne være anonyme:

– Det er et tabu å være fattig i Norge i dag, sier han.

Stiller ikke spørsmål

I ”Hjelp oss å hjelpe” stiller de ikke spørsmål når folk ber om hjelp, og både Urheim og Eines snakker om hvor viktig det er å møte folk uten å ta ei moralsk vurdering på hvorfor de trenger hjelp. For Urheim er det også et poeng å bidra til å viske ut skillet mellom fattig og rik.

– Det er mat og varer nok i verden til alle, sier han.

På sin side er Kate Eines glad for å ha fått hjelp, og hun er full av lovord om mannen hun betegner som sin høyre hånd:

– Ronald gjør en fantastisk jobb, det er godt å ha noen som stiller opp.

Ble rystet

Eines forteller videre at Urheim var rystet over at hun hadde klart alt ansvaret alene så lenge.

Derfor var det kanskje ikke så rart at han fant veien til ”Hjelp oss å hjelpe”. For det er ikke vanskelig å skjønne at det å hjelpe folk er det Urheim brenner for.

– Jeg har nok et hjelpegen, konstaterer han.

BIDRA: Ronald Urheim ønsker å bidra til å viske ut forskjeller mellom fattig og rik.