OSLO: Det skulle ikke mer til enn ei forferdelig dårlig værmelding før Tove Nyheim bestemte seg for å ta påskeferien et annet sted enn Tromsø.

Les også: Nitrist påskevær

Med danskebåten

– Jeg sjekket værmeldinga og skjønte jo fort at hvis vi var her i Tromsø ble det vanskelig å for eksempel komme seg ut på ski. Da bestemte vi oss for å heller legge turen sørover, forteller Nyheim og fortsetter:

– Vi gikk rett inn og bestilte biletter til danskebåten, for så å dra med den få dager etterpå.

På båten skal familien kose seg med diverse aktiviteter.

– Vi har en åtteåring med oss, så det er jo mye for henne å gjøre her. Også er det jo ting som spa og slikt for oss voksne, sier en fornøyd Nyheim.

I Cautivador litt nord for Benidorm i Spania, er tromsøværingen Thomas Bugge svært fornøyd med påskeværet. Han lengter overhodet ikke etter snø og slaps i Nord-Norge.

– Vi skulle egentlig vært i Tromsø nå, men så ble hunden vår syk, så vi måtte bli her og fikk sønnen vår nedover på besøk. Her er det 24 grader og sol og stranda er full av blåfrosne engelskmenn.

Les også: Tromsø er Norges soleklare hotellvinner

London og Levi

iTromsø-journalist Trond Haakensen kan rapportere om kanonforhold i Levi, så det er mulighet for å finne både sol og skiføre for den som er villig til å kjøre litt.

– Det regnet på torsdag, men i dag fredag, hadde vi kjempevær, og det skal holde seg utover, sier Haakensen.

Også Thea Killie Johansen benyttet påskeferien for å komme seg unna det miserable været i Tromsø. Hun dro til London med familien.

– Det var veldig godt å komme seg unna tromsøværet, særlig når det ble så dårlig. I London har det vært sol og godt vær hele uka. Vi har vært på sightseeing og shopping. Det har vært spesielt deilig å sitte ved Themsen og spise indisk mat og sole seg.

Les også: Flere hoteller holder stengt i påsken

Varierte værutsikter

Vervarslinga for Nord-Norge kan ikke love stort bedring av været resten av påska.

– Lørdag blir en ordentlig gråværsdag med vind, der nedbøren kommer som regn. Søndag blir det forbigående kjørligere med sludd, før det lysner opp på ettermiddagen. Mandag får vi et nytt lavtrykk på besøk. Det blir vestlig kuling og bygevær, sier vakthavende meterolog Gunnar Noer.

LEVI: I Finland kan man finne både strålende sol og føre. Foto: Trond Haakensen.
LONDON: Thea Killie Johansen og familien nyter vårsola i London. Foto: Privat