Lei av avansert påskemat som du må bruke timesvis på å lage (og spise…)? Denne retten bruker du maks en halvtime på, og den scorer høyt hos både unge og gamle.

Seiburger til fire

750 gram seifilet1 egg2 ss potetmel1/2 dl helmelkSalt, pepper, dill (hvitløk,estragon og/eller chili om ønskelig)

1 Kjør seifileten lynhurtig i mikser eller med miksestav (det skal være grovt hakket - jo grøvre, jo bedre synes jeg...). Hell farsen opp i en egnet bolle - og blant inn de resterende tingene. La stå i fem minutter.

2 Varm opp en stekepanne til middels varme (4-6 på en 9-skala). Smelt 2-3 ss smør og bland inn litt raps/solsikkeolje. Ha vann på fingrene, og form fire store baller av fiskefarsen. Legg i stekepanna og flat dem ut til ønsket tykkelse. Stek i fire-fem minutter på hver side.

3 Smør underdelen av et ferdigkjøpt burgerbrød med aioli eller sitronmajones. Legg på rikelig med salat, løvtynne ringer av rød- eller vanlig løk, løvtynne tomatskiver. Legg seiburgeren oppå. Dekk burgeren med noen skiver avocado - og legg toppen av burgerbrødet øverst.

4 Server med tynne pommes strips (jeg gidder ikke å fritere egne, så kjøpte fritter i ovnen funker utmerket...) som får en dasj aioli på toppen.

PÅSKEKOKK: iTromsøs journalist Christer Pedersen Foto: Tor Farstad