Vi ble fristet med et par dager bar asfalt i forrige uke, men nå har snøkovet meldt sitt tilbaketog.

På Bennett reiser merker de stor pågang når været går mot det verre.

- I dag har telefonen nesten ikke vært stille, i tillegg får vi inn bestillinger på nett og i skranken, sier Marion Rochmann, ferieansvarlig i Bennett Nordnorge AS, avdeling Tromsø.

- Det er stor pågang nå når været blir dårligere. I løpet av påsken har folk også fått tid til å prate med hverandre og planlegge ferieukene, og hvor de vil reise, sier Rochmann.

Les også: Stenger E6

Tidlig ute

De fleste ønsker å få på plass sommerens feriereiser, men det er også mange som allerede har spikret neste vinters reiser til varmere strøk.

VIA reiser har booket kommende vinter helt siden desember i fjor, og på de lengste oppholdene begynner allerede hotellene å bli fulle.

- Folk skjønner at de må være tidlig ute for å få den reisen de ønsker. Vi hadde stor pågang like før påske, men da var påskereisen allerede fullbooket, sier Marianne Skindlo, reiseansvalig i VIA Egencia.

Direkteruter fra Tromsø opereres av Startour, Apollo og Ving.

I månedsskiftet starter de ukentlige turene til Kreta, Tyrkia og Mallorca, som går hele sommersesongen og ut på høsten.

- Toukersturene begynner allerede og bli fulle på noen av reisene. Enukersturene er fortsatt i stor grad ledige, sier Skindlo.

Ifølge Rochmann hos Bennett er det i begynnelsen av fellesferien det verste trykket er. Tilsvarende for andre høytider og skoleferier året igjennom.

Les også: Snart utsolgt til sydensol i påsken

Mer gråvær

På meteorologisk institutt i Tromsø kan vakthavende meteorolog Stine Karlsen Gia melde om halvgråe værutsikter for uka som kommer.

- Sludd og frisk bris fra vest frem til fredag, med enkelte sludd og regnbyger. Det vil også bli perioder med sol, sier Gia.

- Lørdag og søndag forventer vi fortsatt vestlig bris, med regnbyger langs kysten.

Det skal ikke snø nevneverdig de nærmeste dagene. Men perioden 28. april til 1. mai forventes det mer vind vestfra, og kjølige temperaturer i Nord-Norge.

- Det er ingen overraskelse om det da også skulle komme noe snø.

Les også: Glatt vei - måtte legge på kjetting