Taubåten ”Chanko” fikk stopp etter å ha satt noe fast i propellen og mistet all framdrift. Resultatet ble dermed at båten dreiv i land på Edøya utenfor Sommarøy. I stiv kuling og med bølger på opptil seks meter, kom redningsskipet ”Kaptein Skaugen” til unnsetning.

Dramatisk

Vidar Johnsen, skipper på redningsskipet ”Kaptein Skaugen”, forteller at forholdene var spesielle under redningsaksjonen.

– Det var jo mye vind, og høye bølger, og båten dreiv avgårde på grunna, sier han.

De heftige værforholdene skal altså ha bidratt til en dramatisk redningsaksjon natt til tirsdag, hvor fire mann ble reddet av Johnsen og mannskapet hans.

Johnsen forteller videre at mannskapet i ”Chanko” måtte komme seg over i redningsskøyta ved hjelp av gummibåter.

– Heldigvis er det lang tid mellom ulykker av dette slaget, sier Johnsen.

Dårlig vær

Driftsansvarlig Nils Jenssen i Polar Tugs, som eier TB ”Chanko”, forteller at årsaken til ulykken sannsynligvis er at noe fra havbunnen satte seg fast i propellen i båten.

– Dette gjorde at mannskapet ikke hadde noe annet valg enn å drive i land og strande, og vente på hjelp fra redningsskøyta, sier Jenssen.

Jenssen kan også bekrefte at hendelsen utenfor Sommarøya var av det dramatiske slaget, etter å ha snakket med mannskapet som var involvert i havariet.

– Det er klart at det er alltid litt dramatisk og litt heftig når slike ting skjer, og det er en hendelse man gjerne skulle være foruten, sier han.

Mannskapet skal nå være på tur hjem til debriefing om ulykken.

Umulig å komme til

Tirsdag ettermiddag var været på Sommarøya fortsatt dårlig, med mye vind og dårlig sikt.

– Været er rett og slett så dårlig at det ikke er mulig å komme til der båten ligger, så det må avvente til været blir bedre, forteller Jenssen.

Dermed blir TB ”Chanko” liggende i fjæra til forholdene tillater å hente den havarerte båten.