I årevis har Margrethe Aanesen, som bor i Tromsø, løpt maraton over hele verden, sammen med sin venninne Marianne A. Olsen. De har besøkt både Tyskland, Slovenia, Spania, og naturligvis også Midnight Sun Marathon i Tromsø, opp gjennom årene. I år tok de en enda lengre tur og bestemte seg for å løpe ”Old mutual ultra marathon” og løpet ”two oceans”.

– Venninnen vår, Elin Richardsen, har tidligere bodd i Sør-Afrika og tipset oss om løpet. Hun var for øvrig også med og sprang halvmaraton, sier Aanesen.

Eksotisk

I tillegg var det også opplevelsen i seg selv som tok de to damene ned til Sør-Afrika.

– Vi begge løper jevnlig og er med i både TUIL og løpeklubben. Selv om vi har vært med på flere løp i utlandet var dette mer eksotisk enn noe vi har vært med på tidligere, sier Aanesen.

Gjennom 56 kilometer går løpet ned langs det indiske hav og opp langs Atlanterhavet, til sammen brukte de to erfarne løperne seks timer på distansen.

– Det var utrolig fint vær og akkurat passe temperatur som varierte mellom 20 og 25 varmegrader. Jeg vil si at det er noe av det fineste langløpet jeg har løpt noen gang. I tillegg var det veldig profesjonelt gjennomført og ingenting å klage på.

Vært turen

Området var i følge Aanesen derfor virkelig verdt turen.

– Det er litt utenfor selve byen og man løper langs et fjellparti og så er det overbygd noen plasser slik at det kommer steiner ned noen steder. Omgivelsene er rett og slett veldig vakre, sier Aaensen.

Det var heller ikke så tungt som hun hadde ventet.

– Vi hadde trent en del i forkant av løpet, men det var mye lettere enn vi hadde trodd. Selv om vi aldri har løpt så langt som dette så gikk det helt smertefritt, sier Aanesen.

For er det noe de virkelig setter pris på, så er det å løpe.

– Det er en perfekt måte å holde seg i form på. Man trenger nesten ikke utstyr og man har alltid mulighet til å ha med seg et par joggesko, sier Aanesen.

Det var til sammen 30.000 personer som deltok på ultraløpet og halvmaratonen i løpet av lørdagen. Det blir heller ikke siste gang de to damene deltar.

– Dette ga virkelig mersmak, sier Aanesen.