Tirsdag kunne TV2 avsløre at de planlegger et TV-program som har fått tittelen "Fly med oss".

I tidsrommet 18. mai til 5. juni vil TV2 og Avinor sende opp et helikopter som skal filme Norge fra lufta, fra Kristiansand lufthavn i sør til Honningsvåg lufthavn i nord.

– Dette blir et av de morsomste prosjektene vi har gjort noen gang. Vi vet ikke helt hva vi går til, men vi ser at dette kan bli rasende god TV. Dette blir noe helt unikt som trolig ikke er gjort før i verdenssammenheng. Dette vil gå verden rundt, sier nyhets- og sportsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, til TV2.no.

Begeistret lufthavnsjef

Totalt vil programmet, som ledes av Arne Hjeltnes, besøke 50 av landets flyplasser, inkludert Tromsø Lufthavn Langnes.

Det er lufthavnsjef Jonny Andersen svært begeistret over.

- Jeg synes det er flott at TV2 velger å lage et slikt program. Spesielt i Nord-Norge er luftfartssystemet en bærebjelke for infrastrukturen, så at kanalen velger å fokusere på dette er kjempebra, sier Andersen.

Ifølge reiseruta vil helikopteret lande på Langnes klokken 12.30 27. mai, etter å ha flydd over Sørreisa, Senja, Lyngen og Tromsø fra Bardufoss lufthavn. Neste dag går ferden videre nordover fra Tromsø i retning Alta.

- I og med at det er lagt inn et nattstopp i Tromsø, vil vi ha en kveldssending fra Tromsø lufthavn med lokale gjester, forklarer kommunikasjonsrådgiver i TV2, Håvard Solem, til iTromsø.

Vil promotere Tromsø

Andersen kan allerede nå avsløre noe av innholdet i sendingen fra Tromsø.

- I og med at det er TV2 som sender programmet bestemmer selvsagt de ganske mye, men det som allerede er klart er at vi har inngått et samarbeid med Sjakk-OL. Det kommende mesterskapet vil derfor være en rød tråd i sendingen fra flyplassen her, avslører lufthavnsjefen.

Det er ikke tilfeldig.

- Å kunne bruke denne muligheten til å løfte fram og promotere en så stor begivenhet i Tromsø, var for oss helt opplagt. Sjakk-OL er mye større enn det mange er klar over, mener Andersen.

Det vil imidlertid også bli andre innslag i kveldssendingen fra Tromsø.

- Vi vil også benytte anledningen til å promotere Tromsø som destinasjon og flyplassen som fyller 50 år i år, legger han til.

Andersen er ikke i tvil om at en slik sending fra Tromsø har stor verdi for flyplassen og byen.

- Markedsmessig er det kjempestort.

I tillegg til at "Fly med oss" vil bli vist hver kveld på TV2, vil det være mulig å følge hele reisen via kanalen livesenter på nett. Ettersom turen filmes med et 360-kamera, kan seerne selv styre bildene i den retningen de ønsker.

Tromsø lufthavn Langnes får en sentral rolle i det TV2-sendte programmet "Fly med oss". Foto: Ronald Johansen