I juni (uke 29) og august (uke 33) får barn mellom 9 og 13 år muligheten til å være med på Redningsselskapets populære sommerskoler, skriver Redningsselskapet Troms i en pressemelding.

- Vi hadde ikke somemrskole i fjor. Da satset vi på å delta på Tromsø kommune sine sommerskoler, men nå er vi endelig tilbake igjen, sier Anja Jenssen i Redningsselskapet Troms til iTromsø.

- Dette blir veldig artig og vi gleder oss, legger hun til.

- Viktig å lære tidlig

Sommerskolene er et holdnings- og miljøskapende aktivitetstilbud gjennom lek og læring på sjøen.

Grunnleggende opplæring i sjøsikkerhet skal ungene få under sommerskolen. Der skal det bli forklart viktigheten rundt bruk av redningsvest, hvordan man tar på en redningsvest og miljøvett.

I forbindelse med flere ulykker på sjøen den siste tiden, påpeker Jenssen viktigheten med det å lære barn om hvordan de skal oppføre seg på sjøen.

- Barn er veldig interessert i å lære og jeg tenker jo tidligere man begynner å lære om sjøvett, jo mer naturlig er det at de ikke går i båt uten vest, sier hun.

- Vi har hatt tilfeller der barn har bedt foreldrene ta på seg redningsvest etter at de har vært på sommerskolen vår, forteller hun.

Fisking og grilling

På timeplanen står også sjøvett hvor ungene lærer hvordan de skal oppføre seg i båt, og hva som er viktig å ta med seg når de skal ut på havet. Men det skal også være tid til å kose seg under sommerskolen. Aktiviteter som seilling, lære å ro, fisking, grilling og kjøre motorbåt skal også med.

- Det er sikkerhet og sjøvett som er det viktigste under sommerskolen, påpeker Jenssen.

Skolen finner sted i Tromsø kommunes naust i Hamna.