Fra sin bopel i Brasil tordner Vesterli på nytt mot sin tidligere bankforbindelse. Nå konstaterer han at prosessen vil innbringe rundt 35 millioner kroner. Det er mindre enn det gjelden var på.

Kunne betjent

Petter Vesterli mener at han fortsatt kunne betjent lånene på eiendommene i Storgata og på Håpet. Da Handelsbanken valgte å kutte alle bånd, gikk 51-åringen ut og sa at han ble økonomisk halshogd.

– I utgangspunktet hadde Handelsbanken rett til å begjære tvangssalg. Årsaken var at jeg i en periode ikke betalte avdrag – bare renter. Det var nok til at prosessen ble igangsatt. Selv er jeg av den oppfatning at jeg kunne betjene forpliktelsene. Alt som skulle til var et nedsalg fra min side samt en midlertidig avtale med banken.

Total Renovering skal bygge leiligheter i Storgata.

Går mot salg

– Jeg har hele tiden hatt et tett og godt samarbeid med advokatfirmaet som håndterer tvangssalget på vegne av tingretten. Nå ender det med at eiendommene i Storgata går for drøye 14 millioner kroner. Kjøper er – etter all sannsynlighet – Totalrenovering og Bård Sverdrup. På Håpet kniver AS Taco og J.M. Hansen om arealene. Her er det siste budet på 20 millioner kroner – godt over takst.

– Slik stoda er nå, blir det Sparebanken Nord-Norge som taper på tvangssalget – i en prosess de ikke ønsket. Det skyldes at de har en 3. prioritet som det etter all sannsynlighet ikke blir dekning for. Det er beklagelig – fordi banken alltid har behandlet meg med respekt, sier Vesterli.

Handelsbanken har ingen kommentar i saken.

Får sitt

Eks-investoren hadde håp om at salgene i Storgata skulle ende på takst. Nå skjer ikke det.

– Her reagerer jeg på Handelsbankens fremgangsmåte. De ser nå at deres krav på noen skarve millioner blir innfridd. Derfor presser de på at salget skal gjennomføres. Banken får sitt og er fornøyde, sier Vesterli som også registrerer at kjøper er en kunde i Handelsbanken.

Nå håper han at salgssummen på Håpet blir høyere enn det budet som står.

– Det vil bidra til at sparebanken kommer bedre ut av prosessen som de ble tvunget inn i, sier Petter Vesterli.

20 MILL: Budet er nå på over 20 millioner. Foto: Pia Engman
UENIG: Petter Vesterli mener at han fortsatt kunne betjent lånene på eiendommene i Storgata og på Håpet.
iTromsø har skrevet om denne saken en rekke ganger det siste året.