Aldo Dyrvik hadde fått nok av utleieprisene i Tromsø, og bestemte seg i fjor sommer for å prøve lykken i campingvogn. Etter å ha spurt litt rundt for å finne et sted å parkere, fikk han napp på Facebook. Siden har han stått i hagen til ”husverten” på toppen av Tromsøya.

– Det har faktisk gått over all forventning. Det har ikke vært kaldt inne, selv på de friskeste dagene. Det er to kilowatt gulvvarme og vogna er godt isolert, forteller Dyrvik.

Selv med 15 kuldegrader ute har han fint klart å holde 25 grader inne. Den største frykten var imidlertid at vannkilden skulle fryse.

– Jeg henter vann i utekranen hos huseieren, så jeg var litt redd at den skulle fryse i løpet av vinteren. Heldigvis ble ikke det noe problem, sier han.

Billig og bra

Han har betalt 1.500 kroner i leie for plassen, og det inkluderer både strøm, vann og tilgang på vaskemaskin. På den måten har han levd fint på stipend og lån.

– Ikke minst med tanke på boligsituasjonen i Tromsø. Det er veldig dyrt å leie, og det er tross alt grunnen til at jeg gjør dette. Det er definitivt ikke noe jeg kunne gjort resten av livet.

Vogna på 13 kvadratmeter er romslig nok til en person, men bosituasjonen krever likevel en viss omstillingsevne.

– Jeg har ikke noe lager, så jeg er nødt til å ha det ryddig. Ellers er det jo begrenset hvor mange man ha på besøk, og jeg må spare på vannet. Det er småting, men det krever at man må planlegge litt bedre enn man gjør i et hus, sier han.

Har lært mye

Selv synes han at han har lært mye som ”campingstudent”.

– Man setter mer pris på selvsagt ting - som innlagt vann. Nå har jo alt jeg trenger her, men jeg må jobbe litt for det. Da verdsetter man det mer, sier han.

Dyrvik leverer snart masteroppgaven i geologi, og har allerede fått jobb som geolog i NVE i Førde. Det betyr slutten på campingtilværelsen.

– Vogna tar jeg ikke med meg, så hvis noen er interessert, kan jeg absolutt anbefale andre studenter et år i campingvogn, sier han.

Aldo Dyrvik trives som ”campingstudent” i hagen til vertskapet på toppen av Tromsøya. Her har han overvintret i campingvogna uten å fryse - selv på de kaldeste dagene.