Hver dag måler Tine kvaliteten på melka som bøndene leverer. Den beste melka klassifiseres som «elitemelk». Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 15 år hedres med Sølvtine. 117 melkeprodusenter kom gjennom nåløyet i 2013. Blant disse var de to bøndene fra Bakkejord. Det skriver Tine i en pressemelding.

- Vi har store planer om nytt fjøs og håper å flytte inn i det om to år, sier May-Hege og Harald Bårdsen.

- Stolte

De overtok gården etter May-Heges foreldre 1. juni i 1998. På gården har de 19,2 årskyr og de disponerer 487 mål.

- Da vi overtok brukte vi det første halvåret til å få full kontroll på melkekvaliteten og siden har vi bare levert elitemelk. Vi er stolte av det vi og andre bønder presterer i så måte, sier de.

Gården hadde 100 tonn i melkekvote da de overtok i 1998, men de har bygd om fjøset og økt kapasiteten til 178 tonn.

Denne uken mottok de hederen av konsernsjefen og styrelederen i Tine under et arrangement i Lillestrøm.

- Imponerende faglig dyktighet

- Mottakerne av Sølvtine har vist særdeles god drift og imponerende faglig dyktighet over lang tid. God kvalitet på melka vi får inn til meieriene våre er avgjørende for kvaliteten på produktene, så her legger bøndene et godt grunnlag, sier konsernsjef Hanne Refsholt i pressemeldingen.

Styreleder Trond Reierstad i Tine er stolt over den dyktighet og grundighet mottakerne av sølvtina representerer.

- Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode rutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gårdsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på den beste måten. Topp kvalitet på norsk råvare er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. De siste 15 årene har andelen elitemelk økt jevnt, sier Trond Reierstad.