Det viser overvåkningsbilder tatt av Kystverket, melder tv2.no.

– Per nå har vi ikke oversikt over hvor mye som er lekket ut, da værforholdene har vært for dårlige til å sjekke dette ytterligere. Det vi har registrert er at det var inntil 1200 liter på sjøen sist tirsdag, og at flaket med dieselolje strakte seg 3 km før det løste seg opp i vannmassene, sier Ove Njøten, senioringeniør hos Kystverkets Beredskapssenter til TV2.

Slepebåten ”Chanko” fikk stopp tirsdag etter å ha satt noe fast i propellen under slep av laksemerder i stiv kuling og med bølger på opptil seks meter. Den mistet all framdrift, noe som resulterte i at båten dreiv i land på Edøya utenfor Sommarøy. Fire mann ble under en dramatisk redningsaksjon natt til tirsdag berget av redningsskøyta ”Kaptein Skaugen”.

Edøya, som ligger mellom Hekkingen og Hillesøya, er et naturreservat, og man frykter nå for at sjøfugl skal bli tilgriset . ”Chanko” skal ha hatt 12 kubikk med dieselolje om bord.

Ifølge TV2 har rederiet nå fått pålegg fra Kystverkets Beredskapssenter om å iverksette tiltak mot forurensning, og de skal ha engasjert Artic Seaworks AS for å iverksette tiltak.

Slepebåten "Chanko". Foto: Polar Tugs