Det skriver Kunstforeningen i en pressemelding som ble sendt ut torsdag kveld.

Tangen begynner i stillingen i mai, og skal gå i et fireårig åremål.

Han etterfølger Svein Ingvoll Pedersen som har vært intendant på Kunstforeningen i seks år.

Tangen er opprinnelig fra Lofoten og har bakgrunn fra både inn- og utland. Han har blant annet vært kurator, kritiker, gallerist og filmprodusent.

Styreleder i Tromsø Kunstforening, Linn B. Sollund-Walberg sier i pressemeldingen at

- I Tangen opplever vi å ha funnet en solid match hva gjelder hans engasjement for å utvikle kunstforeningen videre, samt videreføre og styrke et kunstnerisk program med satsning på ny, utforskende og eksperimentell samtidskunst, sier hun.

Tangen sier i samme pressemelding at han er godt kjent med Tromsø Kunstforening og at han ser fram mot å jobbe der.

- Kunstforeningen har også en av de fineste utstillingslokalene i Norges langstrakte land. I tillegg til dette er Nord-Norge en veldig interessant del av verden som gjennomgår store forandringer både geopolitisk, demografisk og kulturelt, og jeg håper kunstforeningen kan være med å speile denne utviklingen i årene som kommer, sier han.

Bakgrunn: Leif Magne Tangen (1978) er født og oppvokst på Reine i Lofoten. Han grunnla og var første Kunstnerisk leder for D21 Kunstraum i Leipzig, han har vært direktør for det kommersielle galleriet PIEROGI Gallery og Kunstnerisk leder for Fotogalleriet i Oslo. De siste årene har han jobbet som produsent og har vært med å realisere filmer for kunstnere som Loretta Fahrenholz, Kunst Åsdam, Laida Lertxundi, Benjamin Naishtat og Declan Clarke. Tangen er Bosatt i Tromsø og Leipzig.