Hele 5.637 studiesøkere ønsker aller helst å studere ved Universitetet i Tromsø - en økning på 13,2 prosent sammenlignet med fjorårets søkertall. Til sammenligning økte søkertallene på landsbasis med 2,3 prosent.

- Det er svært gledelig. Unge, ambisiøse mennesker over hele landet ser nå at framtidsmulighetene i nord er store, sier UiT-rektor Anne Husebekk i en pressemelding.

Spesielt er det lærer- og ingeniørutdanningene ved UiT som opplever stor økning. På nasjonalt basis har ikke førstnevnte opplevd noen endring i søkertallene, men på UiT er de gått opp fra 150 til 210 søkere. Ingeniørutdanningene opplevde en økning fra 127 til 219 søkere.

- Den økte interessen for realfag er svært gledelig, sett i forhold til at både næringsliv og offentlig sektor har stort behov for ingeniører og realister. Søkingen til studiene ved UiT er høyere enn landsgjennomsnittet også for disse fagene, sier Husebekk i pressemeldingen.

Rektor Anne Husebekk er svært fornøyd med at UiT har størst økning i søkertallene av alle universitetene i Norge. Foto: Monika Aaserud